Jeugdspeler Joost Thomassen stond voor de tweede keer in de basis bij De Valk.
Jeugdspeler Joost Thomassen stond voor de tweede keer in de basis bij De Valk. (Foto: Henry Jansen)

De Valk geeft teken van herstel: knap gelijkspel bij EFC

Na vier nederlagen heeft De Valk het eerste teken van herstel getoond met een gelijkspel tegen EFC in Eersel. Het werd 1-1.

Valkenswaard - Met jeugdspeler Joost Thomassen en de in de basis debuterende Ralf van Beek kwam De Valk goed voor de dag tegen EFC, nog ongeslagen is dit seizoen. Het was niet of nauwelijks te zien dat EFC veel hoger staat in de tweede Klasse F dan De Valk. Al in de derde minuut was het De Valk dat gevaarlijk werd voor het doel van EFC. Een schot van Luc Nouwen kwam tegen de vuisten van de Eerselse doelman Jesse Theuws. Na bijna een kwartier was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk met een kopbal van spits Gijs Wuijts. Twee minuten later werd een scherpe voorzet van Rik Strijbosch bijna ingetikt door Wuijts, maar doelman Dennis Verhoeven wist knap te redden.

Halverwege de eerste helft kreeg Ralf van Beek een goede mogelijkheid, zijn inzet ging een metertje naast het doel van EFC. De openingstreffer van EFC viel niet veel later, redelijk uit de lucht. Een perfect afgemeten voorzet van Rik Strijbosch werd ingekopt door Gijs Wuijts: 1-0. De Valk kon in het restant van de eerste helft niet meer scoren. Na rust kwam De Valk goed weg toen verdediger Dennis van Sambeeck tegen schoot. Maar ook De Valk kreeg niet veel later een dot van een kans. Een voorzet van Robin Smets kwam bij de geheel vrijstaande Ralf van Beek terecht. Die miste de bal volledig.

Initiatief

Na een uur spelen nam De Valk steeds meer het initiatief. Een afstandsschot van Luuk Broers verdween ruim over het doel van EFC. Het zette door, en met nog een klein kwartier te gaan viel de verdiende gelijkmaker. Een pass van Ferre Devos zorgde ervoor dat Luc Nouwen vrijkwam voor het Eerselse doel. Hij schoot uiterst koel en overtuigend de 1-1 binnen. EFC was het daarna even kwijt en er leek voor De Valk misschien wel nog meer in te zitten, maar ook EFC bleef gevaarlijk en kreeg nog de beste kans uit een voorzet van invaller Samim Yusofi. De ijzersterk keepende Dennis Verhoeven keerde de bal voor de doellijn. Zo eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel. Een knap resultaat voor De Valk. Na een mindere periode mag dit behaalde punt als een opsteker gezien worden. Ook het veldspel toonde dat het herstel aanstaande is. Volgende week wacht voor De Valk weer een zware klus als Mierlo-Hout op bezoek komt op 't Valkennest. De Helmonders steken in een uitstekende vorm en schieten met scherp, gezien de eclatante 9-1 overwinning op Beerse Boys afgelopen weekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden