Dennis Verhoeven werkt de bal weg na een corner van RKVVO.
Dennis Verhoeven werkt de bal weg na een corner van RKVVO. (Foto: Henry Jansen)

De Valk delft het onderspit

Redactie

Sterk RKVVO wint

De Valk heeft op de derde speeldag zijn meerderen moeten erkennen tegen RKVVO. Op een zeer regenachtig sportpark de Heikant was de thuisploeg de bovenliggende partij. De Valk was aanvallend niet daadkrachtig genoeg om RKVVO pijn te kunnen doen. RKVVO liep in een vermakelijke partij uit naar 3-0 door doelpunten van Martijn van Dijk en Jordan Bujitu.

Valkenswaard - RKVVO begon furieus aan de wedstrijd en kwam in de derde minuut al bijna op voorsprong toen uit een hoekschop gelijk de lat werd geraakt en een minuut later een hard schot van Thijs Offermeijer knap gekeerd kon worden door doelman Dennis Verhoeven.

Gevaar

Na een klein kwartier spelen was De Valk voor het eerst gevaarlijk. Een aanval over de rechterkant werd weggewerkt door doelman Wouter Verhoeven van de Oerlenaren. Een paar minuten later leek Luc Nouwen de kans te krijgen om De Valk op voorsprong te schieten, maar de attent uitgekomen doelman Wouter Verhoeven wist de bal weg te werken. Aan het eind van de eerste helft zette RKVVO weer aan en werd een lange bal van Thijs Offermeijer bijna doeltreffend ingekopt door Bart Sanders.

Hij zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Een minuut later was het alsnog raak voor RKVVO. Aan de linkerkant verloor Koen van Steensel het duel met Wesley van Reijen, die kon de bal voor het doel krijgen. Bram van der Velden bracht de thuisploeg met een bekeken schot op een 1-0-voorsprong.

Tweede helft

In de tweede helft was het spelbeeld compleet het tegenovergestelde. De Valk dicteerde en kreeg na vijf minuten al een goede mogelijkheid. Luc Nouwen kwam door over links en via Nory Saanen kwam de bal bij Ferre Devos, die zijn inzet via Benn Soetens net naast zag gaan. Na ruim een uur spelen bereikte Ferre Devos met een prachtige opening van rechts naar links Denzel Pinas. Een lage schuiver ging net voorlangs. Ook RKVVO liet zich regelmatig gelden, zo was een inzet van Bart Sanders bijna doeltreffend.

Slotfase

De 2-0 voor RKVVO viel uit een ingooi. De bal kwam voor de voeten van Martijn van Dijk, die met een boogbal over Dennis Verhoeven heen schoot. De Valk ging meer opportunistisch spelen door verdediger Marco Ayebi Duah naar de voorste linie te schuiven, maar het lukte niet om RKVVO aan het wankelen te brengen. Diep in de blessuretijd incasseerde de ploeg uit Valkenswaard zelfs een derde tegentreffer. Invaller Jordan Bujitu scoorde.

Nederlaag

Zo droop De Valk op een zeer regenachtige zondagmiddag af met een beetje geflatteerde 3-0 nederlaag tegen een goed RKVVO.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden