Het Vogelverschrikkerfestival gaat dit jaar toch door. Foto via organisatie.
Het Vogelverschrikkerfestival gaat dit jaar toch door. Foto via organisatie. (Foto: )

Je nest uit voor het nieuwe Vogelverschrikkerfestival

In de herfstvakantie, van 12 tot en met 20 oktober, vindt in Valkenswaard weer het Vogelverschrikkerfestival plaats. De club enthousiaste vrijwilligers onder leiding van Riks Werts zat niet bij de pakken neer toen na tien edities het doek viel voor het festival. Ze pakten de draad op en gaven het Vogelverschrikkerfestival een doorstart.

Valkenswaard - Goedbeschouwd staat nu dus het elfde Vogelverschrikkerfestival op de rol. Nieuw en fris, in een iets afgeslankte vorm, maar met heel veel activiteiten en optredens. "Een belangrijk nieuwtje ten opzichte van de voorgaande edities is dat ook buiten het Van Bestpark activiteiten worden georganiseerd. Een groot aantal bedrijven en instanties doen mee, tot groot enthousiasme van de organisatoren."

Een kleine greep: Theater De Hofnar, horeca Markt en horeca Statie, de VVV, Sportief Valkenswaard, Kieks Atelier, Brabants Landschap, de Nicolaaskerk, Bowling Valkenswaard, bosherberg Harba Lorifa, Dansschool La Toja, Blackline Art Studio en Wol & More. Het leidt allemaal tot een groot aantal uiteenlopende activiteiten op diverse locaties. Alles is te vinden op: www.vogelverschrikkerfestival.nu. "Natuurlijk geldt ook voor deze editie: hoe meer publiek, hoe liever." Maar Riks Werts hecht eraan te benadrukken dat het er vooral om gaat dat veel mensen gaan deelnemen aan de activiteiten die in de herfstvakantie op touw worden gezet. "Om het festival succesvol te laten zijn is het cruciaal dat veel mensen deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Want niet alleen de bezoekers, maar vooral ook de deelnemers bepalen het succes. Dus doe mee!"

Werts: "Een van de succesnummers van het 'oude' festival was de Mosselavond. Dus die is er nog steeds. Maar er zijn meer speciale middagen en avonden: de Bubbeltjes Brunch met muziek van de UNA, een Vogeltjesmarkt, een Verschrikkelijke Popquiz en een Paradijsvogel-lunch. Deelnemers ondersteunen (ook financieel) het festival, dus ook hier wil ik zeggen: doe mee." En dan de essentie, de basis van het festival: de vogelverschrikkers: "We willen heel veel bouwers. Dus kom naar het park en bouw, ding mee naar de prijzen en steun het festival. Schrijf je in op www.vogelverschrikkerfestival.nu."

Meer berichten