Voor zijn vele verdiensten voor de wielersport ontving Peter in 2007 de gouden KNWU-speld.
Voor zijn vele verdiensten voor de wielersport ontving Peter in 2007 de gouden KNWU-speld. (Foto: )

Peter Vossen (62) overleden: 'Hij was een fervent fietsliefhebber'

Peter Vossen is op 62-jarige leeftijd overleden. Binnen wielerclub TWC de Kempen was Peter een man die er altijd was als er gewerkt moest worden. "Hij was sinds 1-4-1982 lid van onze club. Het is niet gemakkelijk om alle activiteiten die Peter deed voor TWC de Kempen in het kort samen te vatten. Hij was een fervent fietsliefhebber."

VALKENSWAARD - De clubman van TWC fietste zelf jaarlijks de toertochten Diekirch-Valkenswaard, Valkenswaard- Valkenburg- Valkenswaard, Omloop van de Grensstreek en nog diverse andere bekende toertochten. "Hij genoot van het fietsen. Lid worden van TWC de Kempen, door zijn contacten met leden van de club, was dan ook maar een kleine stap. Bij alle evenementen werkte Peter als een paard." Het maakte niet uit wat hij moest doen. "Want naast fysieke arbeid werd hij ook bereid gevonden om kaderfuncties te gaan doen."

Vossen vulde diverse bestuurstaken uit. "Hij was actief bij veel activiteiten binnen de club. Tot op heden was hij jarenlang lid van de Interclubcompetitie-commissie. Het was dan ook de normaalste zaak van de wereld dat hij later tot lid van verdienste werd benoemd. Desgevraagd ging hij ook mee naar de koers. Later was hij ook actief in de begeleiding bij de professionele teams van Babydump en Alecto. Hij vervulde ook daar de taak van penningmeester."

Min of meer door toeval werd Vossen in 1982 lid van de vereniging. "In een plaatselijke horecagelegenheid werd Peter op zijn schouder geklopt door een lid van TWC de Kempen met de vraag of hij mee wilde helpen bij het clubkampioenschap van TWC de Kempen en tijdens deze wedstrijd wilde 'vlaggen' aan de Maastrichterweg." Later hebben de contacten met Peter ervoor gezorgd dat hij ging helpen bij de amateurronde die TWC organiseerde. "Vanuit de organisatorische kant en betrokkenheid bij de amateurronde van Valkenswaard werd Peter dus lid." In 1988 is hij toegetreden tot het bestuur en van 1988 tot 1997 heeft hij de functie van penningmeester vervuld. In 1992 heeft Peter Vossen de opleiding tot jurylid gevolgd en sinds 1993 is hij KNWU-jurylid. "In die hoedanigheid heeft hij inmiddels vele wedstrijden beoordeeld." Van 1994 tot 1998 was Peter actief betrokken bij het regionaliseringsproject Aangepast Sporten, een initiatief van de gemeente. Dit project is opgegaan in de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Valkenswaard. Sinds 2003 zit Vossen in het bestuur en beheert hij de portefeuille 'sport, recreatie en cultuur'. Voor zijn vele verdiensten voor de wielersport ontving Peter in 2007 de gouden KNWU-speld.

Meer berichten