Bax Totaalrecreatie organiseert vrijdag 27 en zaterdag 28 september Open Dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Info: www.baxrecreatieshop.nl.
Bax Totaalrecreatie organiseert vrijdag 27 en zaterdag 28 september Open Dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Info: www.baxrecreatieshop.nl. (Foto: )

Bax in Bergeijk bestaat 50 jaar: van kippenkooi tot giga-zaak

Wat 50 jaar geleden begon in een oude kippenkooi in Bergeijk, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste kampeerzaken van Zuid-Nederland. Bax Totaalrecreatie viert dit jaar haar 50-jarig jubileum.

REGIO - Het bedrijf is inmiddels, na een aantal verhuizingen, gevestigd in een voormalige melkfabriek. Noodgedwongen verhuizingen, aangezien het bedrijf gestaag doorgroeit. De showroom op de begane grond is een walhalla voor iedere kampeerliefhebber met een groot aanbod tenten, voortenten, camping accessoires, tuinmeubelen, barbecues en outdoor. Maar de verdieping erboven, het atelier waar de tenten gemaakt worden, is hemel op aarde voor iedereen die met de tent gaat kamperen. Bax Totaalrecreatie is de grootste tentenproducent van Nederland en er staan inmiddels meer dan zestig mensen op de loonlijst. "Het waren onze ouders Jos en Mien die 50 jaar geleden al hun eerste tenten maakten. De zaken gingen goed en ze namen hun intrek in een in onbruik geraakte melkfabriek waar kampeerbenodigdheden werden verkocht. Op de verdieping erboven bevindt zich het atelier", zeggen de broers John en Mark Bax, die in 2005 het roer overnamen van hun ouders.

Terwijl de oudste broer John een rondleiding geeft door de gigantische showroom van 25.000 vierkante meter, passeren we Bax senior. Hij zit, zoals elke dag eigenlijk, achter zijn naaimachine in het atelier. Daar is ook een reparatieafdeling aanwezig, daar kunnen kampeerders hun tent tussen september en december ter reparatie aanbieden. "In het begin waren er de bungalowtenten, toen kwamen de piramidetenten en ondertussen zijn er onze tunneltenten in diverse formaten. We hebben drie merken kampeertenten: Baco, Falco en Mountain Oak. Sinds 2000 produceren we het merk Unico, dat zijn ronde voortenten en luifels, en wat later kwam er ook Freestyle bij, stabiele boogluifels in het aanvangssegment."

De familie Bax kan terecht trots zijn op wat ze de afgelopen 50 jaar heeft gerealiseerd. En ook voor de toekomst staat er een nieuwe generatie klaar. "John lacht: "De zonen van mijn broer zijn nog wat jong, maar mijn zonen steken al eens een handje toe."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden