De zaal bij Lugano gaat open om 14.30 uur en de entree is gratis. Het belooft een groot feest te worden.
De zaal bij Lugano gaat open om 14.30 uur en de entree is gratis. Het belooft een groot feest te worden. (Foto: peterleijten35@gmail.com)

Herenaccoord viert 30-jarig jubileum met concert

Het is dertig jaar geleden dat er een paar mannen bij Du Commerce in Valkenswaard binnenliepen en aan eigenaar Rob vroegen of ze op woensdagavond mochten komen repeteren, want ze wilden een mannenkoor oprichten. "Dat is goed", zei Rob, "op voorwaarde dat ik mee mag doen."

Valkenswaard - Zo ontstond VZE, Valkenswaards Zangers Ensemble. Er werden steeds meer mannen lid en na enkele jaren gingen de mannen verder als Herenaccoord Valkenswaard. Onder leiding van kundige dirigenten verandert het niveau. "Zeer gedisciplineerd, strak in een zwart pak met uniforme zangmappen en een vierstemmige klankkleur die er wezen mag, treden ze voortaan op. Het Herenaccoord vormt een harmonieus geheel, in de dubbele betekenis van het woord." De tand des tijds is echter onvermijdelijk, de gemiddelde leeftijd van de koorleden loopt gestaag op naar boven de 70 jaar en het aantal leden loopt terug van 35 naar 16 leden. "Toch blijft het Herenaccoord Valkenswaard doorgaan waarbij het plezier in zingen bovenaan staat." Op 13 oktober viert Herenaccoord Valkenswaard het 30-jarig bestaan met om 11.00 uur een kerkdienst in de Nicolaaskerk in Valkenswaard en om 15.00 uur een middagconcert bij Feesterij Lugano.

Meer berichten