De auteurs ontvingen het ‘eerste exemplaar’. Het boek ‘Brabant, brug naar vrijheid’ is online te koop via bol.com.
De auteurs ontvingen het ‘eerste exemplaar’. Het boek ‘Brabant, brug naar vrijheid’ is online te koop via bol.com. (Foto: )

Nog een boek: Brabant, brug naar vrijheid

De provincie gaf onlangs middels de organisatie 'Brabant Remembers' een herdenkingsboek uit met 75 verhalen Brabant-breed opgeschreven. Een boek met een Valkenswaards tintje.

Valkenswaard - Weerderheem-lid Ellen Poppeliers had namelijk namens de heemkundekring van Valkenswaard het verhaal van 11 september 1944, de gebeurtenissen van toen op de Luikerweg, aangeboden. Dit is opgenomen in het lijvige (315 pagina's) gelegenheidsboek dat maandag 16 september is gepresenteerd. Toonzaal Willem Twee Den Bosch (de oude synagoge) zat afgeladen vol en de aanwezigen genoten van een wervelende show waarbij vele kunstvormen de revue passeerden. Gedeputeerde Christophe van der Maat verving Commissaris Wim van de Donk, die wegens een medische ingreep niet alleen voor de The Peacemakers van de Volharding in Valkenswaard moest afzeggen maar ook hier niet aanwezig was. Hij ging met verve in op de inhoud van de uitgave. Eigenlijk is het een verhalenbundel vol persoonlijke, ingrijpende en inspirerende verhalen.

Meer berichten