De start van de Duck van Toor-race is komende zondag om 12.00 uur op het Adrianusdal in Dommelen.
De start van de Duck van Toor-race is komende zondag om 12.00 uur op het Adrianusdal in Dommelen. (Foto: Your Shooting)

Wat is er te doen in de regio?

Alzheimer café

Dommelen - Dinsdag 24 september is zorgtrajectbegeleider Dick Lambermont als gastspreker in het Alzheimer Café om een toelichting te geven over de noodzakelijke zorg nadat de specialist de diagnose dementie heeft vastgesteld. Het is een ingrijpend moment in zijn of haar leven die het aangaat. Het vinden van de meest passende zorg is dan van groot belang. Daarbij kan de onafhankelijke casemanager-dementie helpen om de juiste keuzes te maken. Soms heet dit een zorgtraject begeleider of dementieconsulent. Het onderwerp zal worden toegelicht en er zullen praktische tips worden gegeven aan de aanwezigen en vragen beantwoord. De locatie is als vanouds café-zaal de Dommelstroom in Dommelen. Het programma begint om 19.30 en eindigt om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.

Vijf jaar

Valkenswaard - Anita van Overveld Uitvaartzorg bestaat vijf jaar. De Valkenswaardse uitvaart-onderneemster is uiteraard trots. Tussen de twee grote lokaal opererende begrafenisondernemers in startte zij in augustus 2014 haar onderneming. "Ik doe wat ik het allerliefste doe en dat is mensen ontzorgen, ze bijstaan, ideeën aandragen, duidelijkheid verschaffen en samen afscheid nemen op de manier die nabestaanden voor ogen hebben." Om het 5-jarige bestaan te vieren, trakteert Anita bijzondere Lustrumgebakjes op de Seniorenmarkt in De Hofnar. Die begint op 21 september om 13.00 uur. De eerste 150 bezoekers krijgen een gebakje. Meer weten? Op 3 oktober is er een informatieavond in De Hofnar. Aanmelden kan via info@vanovervelduitvaartzorg.nl.

Zorgeloos

Valkenswaard - ZorgeloosThuis is een thuiszorgorganisatie in de regio Nijmegen - Boxmeer en in de regio Eindhoven - Valkenswaard. Wilt u weten wat ZorgeloosThuis voor u kan betekenen? Mail naar info@zorgeloosthuis.nl of kijk eens op www.zorgeloosthuis.nl.

Zingeving

Valkenswaard - Zin in een goed gesprek? Kom mee praten in een gespreksgroep rond zingeving en levensvragen die op 24 september start in Valkenswaard. "Als mens sta je in het leven telkens opnieuw voor keuzes. Sommige keuzes hebben grote invloed op de weg die je in het leven gaat. Terugkijkend vraag je je soms af: heb ik de goede keuze gemaakt? En hoe ga ik om met de gevolgen van de keuzes die ik heb gemaakt? Hoe ziet mijn leven er nu uit? En wat draag ik in mijn leven zelf bij aan 'de wereld' en de mensen om mij heen? Wat is belangrijk voor mij? Waar kom ik mijn bed voor uit?" Het is 24 september, 12 november, 7 januari, 18 februari, 17 maart en 7 april vanaf 20.00 uur in de Ontmoetingskerk in de Julianastraat 12. Meer: mjkreeft@xs4all.nl.

Musical

Valkenswaard - Voor alle geïnteresseerden in musicals organiseert Me on Stage op 23, 24, 25 en 26 september gratis open lessen. "Het maakt niet uit of je wel of geen talent hebt. Zolang je er maar plezier in hebt. Misschien kan je super goed dansen, maar is zingen niet zo je ding? Geen probleem, bij ons is iedereen welkom die één of meerdere aspecten van musical leuk vindt. Aan de hand van wat jij leuk vindt, gaan we kijken wie er bij welke rol past. De docenten zorgen ervoor er er voor iedereen een leuke rol is en samen maken we een gave musical." Bij een open les krijg je dans-, zang- en toneel les. Aan het eind van de les is er ook de mogelijkheid om meer informatie te krijgen en vragen te stellen. Meer? Zie www.meonstage.nl.

Eurocircuit

Valkenswaard - Het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan Eurocircuit nu niet vast te stellen. Reden daarvoor is de uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Wethouder Kees Marchal: "We zijn nu al een lange tijd bezig om te komen tot een nieuw bestemmingsplan Eurocircuit en nu lopen we tegen de PAS-problematiek aan. Ik wil alleen naar de gemeenteraad met een plan dat kan slagen en dat kan op deze manier niet. Het is ook vervelend voor de gebruikers en omwonenden van het Eurocircuit, die zitten te wachten op een nieuw bestemmingsplan. Zij moeten langer wachten op duidelijkheid."

Seniorenmarkt

Valkenswaard - Zaterdagmiddag 21 september is om één uur de te verwachten drukte groot als de Seniorenmarkt 2019 haar deuren opent. Meteen bij binnenkomst worden de vijftigplussers en andere belangstellenden hartelijk welkom geheten door de dames en heren van het Seniorenbelang Valkenswaard (SBV). Behalve een gratis welkom wordt er aan de deur een overzicht van de markt uitgereikt en een consumptiebon voor in het Hofnarcafé. De bezoekers lopen enigszins dezelfde route en beginnen in de bieb en bij Cordaad. Daarna bezoeken ze de vele kramen in de theaterzaal, en stijgen vervolgens op naar de eerste verdieping. Het is een hele tocht als je de ruim zestig standhouders wil aanspreken. Het duurt tot 17.00 uur.

Mantelzorg

VALKENSWAARD - Veel mantelzorgers doen dat voor één of beide ouders. Terwijl die mantelzorger soms zelf al grootouder is. Toch is dan de ouder-kind relatie als wezenlijke factor aan de orde. "Een aspect dat extra aandacht verdient als je mantelzorgt. Daarom organiseert Cordaad Welzijn op woensdag 2 oktober een workshop, in samenwerking met Involve Ethics. Je zag het al in je omgeving, bij vrienden en bekenden, maar nu is het jouw beurt: ook jouw ouder heeft zorg nodig. Zorg die jij (deels) op je neemt. Maar wat doet dat eigenlijk met jullie onderlinge band? In deze cursus ga je met andere mantelzorgers het gesprek aan. Aanmelden/meer: renevannieuwkuijk@cordaadwelzijn.nl.

Duck van Toor

Valkenswaard - Op zondag 22 september is het weer zover. Scouting Dick van Toor laat dan duizenden badeendjes los in de Dommel, voor de jaarlijkse Duck van Toor-race. Deze eendjes zijn verbonden aan de lotnummers op de adoptiebewijzen, die de leden van de groep al sinds mei verkopen. Er worden tot zaterdag om 18.00 uur nog adoptiebewijzen verkocht via duckvantoorrace.wetickets.shop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden