Alle scootmobielgebruikers woonachtig in de gekozen wijken, die bekend zijn bij de gemeente Valkenswaard, ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de training. Foto: VVN, afdeling Valkenswaard.
Alle scootmobielgebruikers woonachtig in de gekozen wijken, die bekend zijn bij de gemeente Valkenswaard, ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de training. Foto: VVN, afdeling Valkenswaard. (Foto: )

Scootmobieltraining voor ouderen

Valkenswaard - Samen met de gemeente Valkenswaard organiseert Veilig Verkeer Nederland (afdeling Valkenswaard) jaarlijks een Scootmobieltraining. Dit jaar zijn hiervoor de wijken 't Gegraaf, Geenhoven en Kerkakkers aan de beurt. De training vindt plaats op maandagmiddag 23 september, in Zalencentrum de Graver. Een week later is er eveneens een straatrit in de directe omgeving en een oefenrit op een Behendigheidsparcours in en bij dezelfde locatie. "De scootmobielgebruiker heeft recht op een veilige plek in het verkeer. Met deze training hoopt men het aantal ongevalskansen te verkleinen en de problemen die men ervaart in het verkeer op te lossen. Voor mensen met een scootmobiel is het vaak moeilijk om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer, bijvoorbeeld door de toenemende drukte en onzekerheid vooral bij aanvang van het gebruik van de scootmobiel." Meer info via 040-2015161.

Meer berichten