Marjo zag het contact met de vele collega's, kinderen en ouders steeds weer als een positieve uitdaging: "Je bent als leerkracht van het jonge kind na de ouders de eerste vreemde voor het kind."
Marjo zag het contact met de vele collega's, kinderen en ouders steeds weer als een positieve uitdaging: "Je bent als leerkracht van het jonge kind na de ouders de eerste vreemde voor het kind." (Foto: )

Juf Marjo gaat na veertig jaar met pensioen

Een grote groep Valkenswaardse kinderen heeft in de afgelopen 40 jaar onderwijs gekregen van Marjo Gasseling op basisschool de Pionier. In 1979 is Marjo begonnen als kleuterjuf op de St. Theresia kleuterschool. Later werd dit basisschool St. Nicolaas en nog een aantal jaren later basisschool de Pionier, dit na een fusie met basisschool de Sint Jan.

Valkenswaard - Marjo kijkt hier met veel warme herinneringen en plezier op terug. Ze heeft een fijne tijd gehad op deze werkplek. Marjo heeft het meeste genoten van de spontaniteit, de open- en eerlijkheid van 'Het jonge kind". Haar creativiteit en enthousiasme voor het jonge kind kwamen hierbij goed van pas. Ook heeft Marjo mooie herinneringen aan het organiseren van activiteiten zoals Sinterklaas, Advent, Indianenfeest, Kleuterkermis en de optredens op school en in bejaardentehuis, evenals het samen met de buurt aanleggen van de schooltuin, waarin Marjo tot op heden nog steeds heel actief is. Ze vindt het fijn om te zien dat er steeds meer collega's belangstelling krijgen voor de natuur en de schooltuin. Ze draagt deze dan ook een warm hart toe en heeft alle vertrouwen in het voorbestaan daarvan. Na 40 jaar gaat Marjo met pensioen. Ze kan verder genieten van haar hobby's zoals tuinieren en fietsen.

Meer berichten