Docu over Sjef van Dongen, te zien in Het Huis van Waalre.
Docu over Sjef van Dongen, te zien in Het Huis van Waalre. (Foto: )

Docu De vergeten held

Het Eindhovense documentairefestival DocFeed gaat op tour. Bekijk in de Bibliotheek Waalre spraakmakende documentaires, gevolgd door een q&a met de regisseur of een van de hoofdpersonages. De eerste documentaire is op donderdag 5 september; De vergeten held, over Sjef van Dongen. Het levensverhaal van Sjef van Dongen laat zich vertellen als een spannend jongensboek. Hij kwam op school niet goed mee. Toch wist zijn vader een baantje voor hem te regelen - op het verre, verlaten en koude Spitsbergen.

WAALRE - De vader van Sjef had nooit kunnen bevroeden dat zijn zoon een paar jaar later, in 1928, een rol zal vervullen in de grootste poolreddingsoperatie ooit. Een ontroerend verhaal van een gewone Brabantse jongen die wereldnieuws werd. Na afloop is er ruimte voor gesprek met de filmmaker Frans Mouws.
Donderdag 10 oktober staat de documentaire ' 't is goed zo' op het programma. Over Eelco, een man die psychisch ondraaglijk en uitzichtloos leed en het leven moe was. Hij koos er voor om legaal, via euthanasie, uit het leven te stappen.
DocFeed on Tour De vergeten held is op donderdag 5 september en Het is goed zo op donderdag 10 oktober, van 19.30 – 22.00 uur in de Bibliotheek Waalre,

Het Huis van Waalre is te vinden aan de Koningin Juliananlaan 19. Entree is €4 voor bibliotheekleden en € voor niet-leden. Aanmelden:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten