De Band zonder Vent bestaat 25 jaar en viert dit met een optreden op zondag.
De Band zonder Vent bestaat 25 jaar en viert dit met een optreden op zondag. (Foto: )

Feestje voor Band zonder Vent

Op zondag 1 september viert de Band Zonder Vent hun zilveren jubileum met een optreden dat wordt gehouden van 14.00 uur tot 18.00 uur in het Wilhelminapark in Valkenswaard.

VALKENSWAARD - De Band zonder Vent zag het licht op 1 september 1994, en werd opgericht door een aantal dames die woonden in het Wilhelminapark in Valkenswaard. De voornaamste reden voor de oprichting van een bandje was om het kindercarnaval van de buurtvereniging rondom het park muzikaal op te luisteren en later zelf op stap te kunnen met muziek.

Niemand was muzikaal geschoold en de instrumenten werden uitgezocht waaronder sax, klarinet, dikke trom, kleine trom en bekkens. Na driftig oefenen wed een eerste optreden verzorgen bij de jarige buurman naast het repetitielokaal. Om meer volume en muzikale kracht te krijgen zijn er dames bijgekomen om de groep te versterken. Uiteindelijk is de groep uitgegroeid tot 20 leden. "Door de jaren heen zijn wij een hechte club geworden die lief en leed met elkaar deelt en regelmatig uitstapjes maakt of weekendjes weg gaat.

Het jubileumfeest -met optredens van verschillende band- komt mede tot stand door de steun van het 'Gemeentelijk team wijkgericht werken', en buurtvereniging Rondom het Park.

Meer berichten