V.l.n.r. Gerard Daris (Dommelen), Martin Westerhuis (De Valk) en Jacques van Gerven (Valkenswaard). Foto: WéJé Producties
V.l.n.r. Gerard Daris (Dommelen), Martin Westerhuis (De Valk) en Jacques van Gerven (Valkenswaard). Foto: WéJé Producties (Foto: )

Groot Valkenswaard-toernooi 2019

Willem-Jan Schampers

Strijden om de eer en goede doel

RKVV Dommelen, VV De Valk en SV Valkenswaard strijden zaterdag om de titel 'Kampioen van Groot Valkenswaard'. Het minitoernooi vindt dit jaar plaats op sportpark Den Dries. Samen met drie voorzitters Gerard Daris, Martin en Jacques van Gerven kijken we vooruit op de traditionele opening van het seizoen.

VALKENSWAARD - "Voor de trainers, die langzaam willen toewerken naar een basisformatie, is het een mooie gelegenheid om al hun spelers nog eens aan het werk te zien. En naast natuurlijk de eer, wordt er ook gevoetbald voor het goede doel. De opbrengst van de entreegelden én de veiling van de schilderijen gaat naar Scoutinggroep Dick van Toor." Zij werd eerder dit jaar het slachtoffer van verduistering van financiële middelen. Hierdoor is de groep ernstig gedupeerd. Op initiatief van Jacques van Gerven, voorzitter van SV Valkenswaard, werd eind mei een workshop schilderen georganiseerd. Met diverse (Valkenswaardse) prominenten. De gemaakte schilderijen worden zaterdagavond geveild.

'Schilderen voor Scoutinggroep Dick van Toor' was een succes en de voorzitters van 'Voetbalclubs United' hopen dan ook dat de veiling ook druk wordt bezocht. "En daarnaast wordt er uiteraard gevoetbald", lacht Martin Westerhuis, voorzitter van De Valk. "Ondanks dat er waarschijnlijk nog volop wordt geëxperimenteerd door de trainers, zijn het ieder jaar weer interessante wedstrijden. Er staat toch het nodige prestige op het spel en niemand wil graag van bekenden verliezen. En Valkenswaard en De Valk komen elkaar in de competitie (eerste wedstrijd: 21 september, red.) ook weer tegen."

Graag hadden de drie gezien dat ook Dommelen in dezelfde klasse zou spelen, maar de blauwwitten degradeerden afgelopen seizoen naar de vierde klasse. De Valk (gedegradeerd uit de eerste klasse) en Valkenswaard (gepromoveerd uit de derde klasse) komen elkaar dus wel tegen. Gerard Daris, voorzitter van Dommelen: "Ik hoop oprecht dat het mooie en doelpuntrijke wedstrijden worden. Wij moeten het - hopelijk maar even - twee treetjes lager doen. Vervelend, dat zeker, maar met de jonge selectie die we hebben, kunnen we wel weer gaan bouwen."

Bij De Valk en Valkenswaard zijn er diverse nieuwe gezichten. En nieuwe trainers. Bij de geelzwarten staat Harjan de Wit voor de groep en de Bosuilen worden dit seizoen getraind door Frank Weijers. Jacques grinnikt: "Ze willen nu Peer van Kemenade al terug, haha!" Net zoals bij zijn collega's staat plezier, passie en inzet hoog in het vaandel bij de Valkenswaard-voorzitter. "Daar begint alles mee. Wie er ook voor de groep staat." Martin en Gerard erkennen dit: "Natuurlijk is het niet leuk als je degradeert, maar als de spelers er alles aan hebben gedaan om dit te voorkomen, kun je hier alleen maar respect voor hebben. Uithuilen en opnieuw beginnen."

Programma: 17.00 uur: Dommelen-De Valk, 18.00 uur: VW-Dommelen; 19.00 uur: De Valk-VW. De entree is 3 euro. De veiling start om 21.30 uur.

Meer berichten