De toegang tot het evenement is gratis, meer op www.citymountainbike.com. Foto (vorig jaar): Archief/Jurgen van Hoof.
De toegang tot het evenement is gratis, meer op www.citymountainbike.com. Foto (vorig jaar): Archief/Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

Wereldbeker in Valkenswaard

Redactie

Mountainbike Eliminator

Op de Valkenswaardse Markt vindt zondag 18 augustus voor de tweede keer een City Mountainbike-evenement plaats. Vorig jaar werd nog een festival-editie georganiseerd. Dit jaar is er een heuse World Cup-wedstrijd.

Valkenswaard - De MTB Eliminator XCE tour bestaat uit verschillende World Cup-wedstrijden die van maart tot en met september in verschillende steden over de hele wereld gehouden worden. In 2019 kan Valkenswaard met trots zeggen dat zij de enige Nederlandse gemeente is met een World Cup. MTB Eliminator is een spectaculaire tak van de wielersport, waarbij de coureurs in een razend tempo een kort parcours vol obstakels afleggen en waarbij de toeschouwers bovenop de actie zitten. Een knock-outsysteem zorgt ervoor dat de coureurs zich geen fouten kunnen veroorloven. Nederlanders Jeroen van Eck en Lizzy Witlox draaien al een tijdje mee in de top van deze discipline. Op 18 augustus staan in Valkenswaard, naast de World Cup wedstrijd, nog diverse andere onderdelen op het programma. Amateur mountainbikers kunnen deelnemen aan de City Mountainbike Open waarbij ze samen met andere amateurs de strijd kunnen aangaan op het City Mountainbike parcours. Ook wordt er voor kinderen tot 10 jaar een gratis Kids Race georganiseerd om kennis te maken met deze geweldige sport. Iedereen is van harte welkom om alle deelnemers te komen aanmoedigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden