Als moestuincoach help je bij alles wat te maken heeft met de aanleg en onderhoud van een moestuin.
Als moestuincoach help je bij alles wat te maken heeft met de aanleg en onderhoud van een moestuin. (Foto: )

Help leerkrachten zonder groene vingers

Van de redactie

IVN-opleiding Moestuincoach

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding 'Moestuincoach' van IVN, Jong Leren Eten, en Velt die dit najaar start in de regio Eindhoven.

REGIO - De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers. Daarom is IVN op zoek naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in de eigen tuin?

Moestuincoach helpt echt

Een moestuin is voor scholen vaak moeilijk en roept veel vragen op: Hoe kies je een geschikte plek voor je moestuin? Hoe organiseer je werk in de moestuin? Hoe kan je de schoolvakanties overbruggen? Welke gewassen doen het goed in de schoolmoestuin? Hoe integreer je de moestuin in je lessen? Wat doe je met de oogst?
Op die vragen en meer bied jij als moestuincoach het antwoord. Jij bent deskundige in de schoolmoestuin. Je geeft scholen advies over de organisatie van een moestuin, de aanleg van een natuurlijke moestuin en het didactisch werken met kinderen in de schooltuin. Jij weet hoe je een les opbouwt voor deze specifieke doelgroep en wijst scholen de weg naar handig didactisch materiaal om mee te werken.

De opleiding

De opleiding start op donderdag 19 september en duurt vier dagen. Deze geeft je een stevige basis om aan de slag te gaan en je verder te specialiseren in één of meerdere domeinen waarin de coach actief is.

Meer informatie?

Neem dan contact met met IVN Brabant Daniek Bosch via tel. 06-82196066 of via mail naar: d.bosch@ivn.nl. Meer info is ook te vinden op:

https://www.ivn.nl/provincie/noord-brabant/activiteiten/word-moestuincoach

https://www.jonglereneten.nl

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes met de focus op vier kernthema's: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden