Valkenswaard viert van 14 t/m 22 september 75 jaar vrede en vrijheid.
Valkenswaard viert van 14 t/m 22 september 75 jaar vrede en vrijheid. (Foto: )

Valkenswaard viert vrede en vrijheid

De Valkenswaardse mensen vieren ieder jaar opnieuw dat hier op 17 september 1944 de tweede wereldoorlog ophield te bestaan. De Hofnar zal als thuisbasis van een aantal activiteiten van Valkenswaard Viert gaan fungeren.

Valkenswaard - Bommenwerpers kwamen op die dag overgevlogen, er werd gevochten, half Valkenswaard leek in brand te staan. Sigarenfabrieken werden getroffen en ook op de Eindhovenseweg was de schade groot. Maar na die lange septemberdag wisten onze bevrijders rond half negen 's avonds Valkenswaard te bereiken. Ondanks het vuur en de verwoesting was de bevolking uitzinnig van vreugde. Eindhoven moest nog een dag wachten: maar Valkenswaard was bevrijd! We vieren de victorie, we vieren de vrede en we vieren vooral de vrijheid. Na 75 jaar nog steeds!


Noteer alvast in je agenda:
Valkenswaard viert 75 jaar vrede en vrijheid met een uitgebreid cultureel programma, dat gaat duren van 14 tot en met 22 september. Belangrijke locaties zijn de Markt, De Hofnar en het Wilhelminapark. Meer informatie vindt u deze zomer in de plaatselijke media en op de website:


www.valkenswaardviert.nl

Meer berichten