We gaan op naar de 60 jaar, zegt het gouden echtpaar Piet en Annie Wuijts.
We gaan op naar de 60 jaar, zegt het gouden echtpaar Piet en Annie Wuijts. (Foto: Jurgen van Hoof)

Piet en Annie vijftig jaar getrouwd

Ton van Helvoort

Nog altijd gelukkig samen

Toen Piet en Annie Wuijts-Hendriks op dinsdag 5 augustus 1969 trouwden was het evenals nu de laatste dagen een heerlijke zomerse dag.

Dommelen - Ze hadden elkaar leren kennen zoals vrijwel elk jong stelletje in die tijd, bij het dansen in het café Van der Heijden aan de Westerhovenseweg in Dommelen. Iedereen kent dat pand, dat intussen een rijksmonument is geworden. Aan de achterkant van de langgevelboerderij zijn nog steeds de fundamenten te vinden van de in 1744 gestichte brouwerij. Logisch dat het voor Annie en Piet nog altijd een heel bijzondere plaats is. Intussen werkten ze beiden bij de Willem II, Piet op de afdeling van de Technische Dienst.

Het viel Annie op dat hij overdreven vaak op haar afdeling kwam kijken of er soms storingen waren. Maar ze begreep heel goed dat hij meer aandacht voor haar had dan voor die eventuele storingen. "Ja", zegt Piet, "zo kon ik haar elke dag een paar keer extra zien." Toen de Willem II ging sluiten ging Piet werken bij Lareka aan de Kennedylaan. Natuurlijk weer bij de Technische Dienst. Na enkele jaren verkering kon het niet uitblijven dat Annie en Piet besloten te gaan trouwen.

Al vrij snel werden er twee dochters geboren: Brigitte en Sylvia. Later kwam het kleinkind Jimmy de familie versterken. Annie en Piet leefden ondertussen gelukkig samen en kregen een huis in de Vogelkersstraat, waar ze inmiddels al 47 jaar wonen. De twee maakten mooie vakanties naar Oostenrijk en Duitsland. Spanje vonden ze met de auto wel wat ver.

Slovenië

Op een keer liepen ze in Oostenrijk in de bergen en zagen een grenspaal staan in Slovenië, die door een afrastering was afgesloten. Dat was echter geen probleem voor hen: ze klommen erover om bij de grenspaal een foto te maken. Niet iedereen kon in die tijd zeggen dat men in Slovenië was geweest, maar Annie en Piet wel. Op één van hun vele reizen naar Oostenrijk, en nog altijd met de auto, was het zó warm dat het koelwater kookte. Als handige alleskunner loste Piet het probleem op. "Ja", zegt hij, "in die tijd had men ook in auto's nog lang niet de technologie die men nu heeft. Zelf koelwater bijvullen was toen regelmatig nodig. Het waren mooie tijden en nog steeds vinden wij Oostenrijk en Duitsland prima vakantielanden."

"Als je nu terugkijkt, is het allemaal toch wel snel gegaan", zegt Annie, die ruim vijftien jaar aan line-dansen heeft gedaan in Buurthuis de Turfberg. Ze heeft de vrijwilligerspenning van de gemeente Valkenswaard ontvangen voor haar werk bij de KABO. "Het lijkt nog zo kort geleden, die vijftig jaar. Ik zie ons nog zitten op onze trouwdag in het Rehoboth gebouw aan de Pastoor van Vroonhovenstraat, dat toen nog de Gasthusstraat was en waar nu de Boei is gevestigd. We vieren onze trouwdag dit jaar met ons eigen gezin. Dat is niet alleen onze wens maar ook die van onze kinderen. En dat maakt ons gelukkiger dan een groot druk feest."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden