In de heide en vennen vóór de bank komen nog drijvende egelskop, veenpluis, klokjesgentiaan en ronde zonnedauw voor.
In de heide en vennen vóór de bank komen nog drijvende egelskop, veenpluis, klokjesgentiaan en ronde zonnedauw voor. (Foto: )

Grensparkwandeling van Voetje voor Voetje

Vanaf Bosherberg Harba Lorifa organiseert Voetje voor Voetje haar Grensparkwandeling. Meteen vanaf de start gaan de routes het Waalrese bos in, met z'n talrijke vennen, waaronder het fotogenieke Meertjesven.

Regio - Volop zal er te genieten zijn van de afwisselende natuur met verderop de voormalige visvijvers en het Peetersven. "Een gezellige rustpost is ingericht in het IVN-gebouw De Nieuwe Hof. Vlak achter de rustpost liggen De Groote Meer en Kleine Meer. Laatstgenoemde is nu een belevingspark, waar een eeuw geleden het ven nog als vuilstort werd gebruikt." Ook gaat de wandeling door het bijzonder stukje natuur met z'n runsloten en op de wallen (rabatten) daartussen de eikenbomen die vroeger nodig waren voor het looien van leer. Heel apart gebied. Vervolgens gaat de wandelaar genieten van het in Engelse landschapsstijl aangelegde Philipspark. In 1928 aangelegd en in 1974 werd Valkenswaard voor één gulden de gelukkige eigenaar.

Meer over alle afstanden, starttijden of meedoen op www.devoetjes.nl. Of mail secretaris@devoetjes.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden