Waterschap De Dommel houdt, in samenwerking met Dommel Visrecht, een excursie bij de stuw Driebruggen aan de Zeelberg in Valkenswaard.
Waterschap De Dommel houdt, in samenwerking met Dommel Visrecht, een excursie bij de stuw Driebruggen aan de Zeelberg in Valkenswaard. (Foto: )

Kinderexcursie: kijken bij de Tongelreep

Redactie

Speciaal voor kinderen (ongeacht de leeftijd) in de omgeving van Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck organiseert Waterschap De Dommel in samenwerking met Dommel Visrecht een excursie op zaterdag 24 augustus van 10.00 tot 12.00 uur, bij de stuw Driebruggen aan de Zeelberg in Valkenswaard. Daarbij is te zien dat de Tongelreep een bijzondere beek is waar dieren en planten leven.

Valkenswaard - Bij de stuw Driebruggen staat vanaf 9.30 uur een kopje koffie/thee/ranja klaar met iets lekkers. Ouders en kinderen kunnen vanaf 10.00 uur in groepen met een begeleider mee richting de Tongelreep voor meer uitleg over dieren en planten die bij en in de beek leven. Het schepnet gaat uiteraard mee om te vissen.

Het is ook mogelijk om een grote wandeling van een circa 45 minuten te maken en meer te weten te komen over het project Tongelreep. Om 10.15 uur start een wandeling waarbij Hans Koekoek van Waterschap De Dommel meer vertelt over het project en het gebied. Bij veel interesse start er om 11.15 uur nog een extra rondleiding. Deze wandeling is zowel voor jong als oud leuk om te doen.

Dieren en planten

Zin om eens te vissen en om meer te weten te komen over de dieren en planten in en rondom De Tongelreep? "Kom dan naar de excursie op 24 augustus. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar projecttongelreep@dommel.nl. Doe dit vóór 19 augustus. Geef daarbij aan met hoeveel personen u komt en of u wel of niet deel wilt nemen aan de wandeling. U ontvangt in de week van 19 augustus een bevestiging per e-mail met daarin de laatste informatie."

Waterschap De Dommel is de waterpartner in Midden-Brabant. "Samen met anderen werken we aan droge voeten, voldoende en schoon water. We dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden