Rechts Pastoor Felie Spooren die vol trots voor de nieuwe kiosk staat. Naast hem de pastor en enkele bezoekers. Foto: Jurgen van Hoof.
Rechts Pastoor Felie Spooren die vol trots voor de nieuwe kiosk staat. Naast hem de pastor en enkele bezoekers. Foto: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

Nicolaaskerk heeft nu eigen kiosk

Ton van Helvoort

Mini-concert op 11 augustus

Al geruime tijd is in Valkenswaard een Burger Comité druk bezig om een kiosk te realiseren op de Markt, als trefpunt voor ontmoeten en cultuur. Nu komt er een kiosk in de tuin van de Nicolaaskerk in Valkenswaard.

Valkenswaard - Dat kan natuurlijk niet zomaar, ondanks de inzet van dat comité en vrijwilligers die er al echt veel energie ingestopt hebben. Toch niet ver van de eventuele kiosk op de Markt is er intussen een, weliswaar wat kleinere, kiosk verschenen.

Deze staat in de riante tuin van de Nicolaaskerk. Vrijwilligers hebben eerst hard in die tuin gewerkt om voldoende ruimte te maken voor zo'n kiosk. Daarnaast is de tuin tegelijkertijd flink opgeknapt.

Uitvoeringen

Pastoor Felie Spooren en zijn medewerkers zijn daarmee natuurlijk in hun nopjes, want zo kan men voortaan uitvoeringen op hun eigen kiosk presenteren. Op zondag 11 augustus zal de nieuwe kiosk worden ingezegend, na de viering in de Nicolaaskerk van 11.00 uur. Die dienst zal mede worden opgeluisterd door Marie Christien, een zangeres uit Volkel.

Vakvrouw

Zij heeft inmiddels ook in Valkenswaard grote bekendheid gekregen door haar vertolking van onder meer bekende Marialiedjes. Inmiddels is ze al twintig jaar een echte vakvrouw op haar gebied. "Het is natuurlijk geen toeval", zegt pastoor Spooren, "dat Maria Christien op zondag 11 augustus komt zingen in onze kerk. Het is immers een mooie gelegenheid om op diezelfde dag een mini-concert te geven in onze nieuwe kiosk, die dan officieel in gebruik zal worden genomen", vertelt hij.

Om te vervolgen: "Wij verwachten veel belangstelling, maar onze tuin is groot genoeg. Zo kan iedereen ongetwijfeld een plaatsje vinden." Pastoor Spooren is trots dat al het werk dat de afgelopen weken in de tuin is verricht met de hulp van veel vrijwilligers tot stand is gekomen.

'In de toekomst regelmatig concerten of uitvoeringen geven'

"Daardoor zijn we nu in staat om regelmatig op onze eigen kiosk kleine concerten of andere uitvoeringen te geven. Ook is het een prima locatie om op zondag na de dienst van 11.00 uur nog even gezellig na te praten."

Nieuwe bezoekers

Hij hoopt dat in toekomst, mede door de kiosk en alles dat daardoor mogelijk wordt, ook nieuwe bezoekers de weg naar de pastorie en tuin zullen vinden. Een trotse pastoor Felie Spooren: "En dat allemaal dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers."

www.willibrord-valkenswaard.nl/nicolaas-kerk

Meer berichten