Gezellige kraampjes waar creatieve artikelen te koop zijn, gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking.
Gezellige kraampjes waar creatieve artikelen te koop zijn, gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking. (Foto: )

Een goed leven is voor iedereen

Ton van Helvoort

Zomermarkt bij de Biezenrijt

Een goed leven, dat willen we toch allemaal? Het lijkt ook heel gewoon. Het is echter niet voor iedereen even eenvoudig. Mensen met een beperking hebben het vaak moeilijk om zich staande te houden in onze snel veranderde wereld. Zo ook bij de Biezenrijt.

Valkenswaard - Deze groep mensen heeft soms hulp nodig om goed te kunnen leven. Gelukkig is die hulp er, ook in Valkenswaard. Midden in een gezellige woonwijk ligt de Biezenrijt: een huiselijk wit gebouw waar het dagelijks bruist van creatieve activiteiten in een beschermde en sfeervolle omgeving.

Zomermarkt

Zoals ook in andere jaren organiseert de Biezenrijt op 7 september een zomermarkt. Ditmaal alweer voor de vierde keer. Alhoewel nog ver weg, zeggen de initiatiefnemers, Jet en Bianca van de Biezenrijt, is het toch gemakkelijk om nu reeds die datum op de kalender te zetten. "Op onze zomermarkt staan gezellige kraampjes waar men artikelen kan kopen die door mensen met een verstandelijke beperking zijn gemaakt. Onder het genot van een kopje koffie of thee en live-muziek kunnen bezoekers gezellig rondneuzen, terwijl men ook gratis van versgebakken poffertjes kan genieten."

Lunet Zorg

En dat allemaal met het doel aan de bezoekers laten zien wat een geweldig werk er dagelijks aan de Biezenrijt wordt verricht. De Biezenrijt is onderdeel van Lunet Zorg. Het motto: samen werken aan een goed leven, kan niet duidelijker worden uitgedrukt. Lunet Zorg is een Brabantse stichting met ruim 2600 professionals en 1100 vrijwilligers, die elke dag klaar staan om ondersteuning te geven aan mensen met een verstandelijke beperking.

Zonnetje

Er wordt ook bij de Biezenrijt ontzettend goed werk gedaan en daarom mag deze organisatie met de zomermarkt best wel eens extra in het zonnetje worden gezet. "Er worden", zegt Bianca, "bij ons diverse activiteiten aangeboden op creatief gebied." Iedereen kan hieraan deelnemen. "En dat in een heel bijzondere en goede sfeer. Daarbij is absoluut geen sprake van werkdruk, want de activiteiten worden op maat aangeboden."


'Er is absoluut geen sprake van werkdruk, activiteiten worden op maat aangeboden'

"Kom dan ook op zaterdag 7 september tussen 13.00 tot 16.00 uur kijken wat 'onze' mensen zelf hebben gemaakt. Al die artikelen zijn te koop en de opbrengst wordt gebruikt om onze gasten nog beter bezig te kunnen houden. Iedereen is van harte welkom."

Meer berichten