Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers overhandigen de cheque aan de mensen van de Wensambulance Brabant. Foto: WéJé Producties
Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers overhandigen de cheque aan de mensen van de Wensambulance Brabant. Foto: WéJé Producties (Foto: )

'Vet' bedrag WensAmbulance Brabant

Willem-Jan Schampers

Brabo's on Tour na Baltic Sea Rally

Riny van der Donk glunderde van oor tot oor, terwijl de ogen van zijn collega Frans van Gerven zich vulden met tranen. Zojuist hadden de Brabo's on Tour (Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers) de opbrengst van hun deelname aan de Baltic Sea Rally bekend gemaakt. Stichting WensAmbulance Brabant ontvangt maar liefst achtduizend euro. Een schitterend bedrag, dat bij elkaar is gebracht door particuliere giften en bijdragen van gulle sponsors.

VALKENSWAARD – Tijdens de 112-dag, in oktober vorig jaar in Veldhoven, hadden Pascal en Wilbert al meteen het idee dat ze een goede keuze hadden gemaakt. "We dachten eerder aan bijvoorbeeld KIKA als goede doel, maar hebben uiteindelijk gekozen voor een regionale organisatie. Toen we aan de mannen van de WensAmbulance Brabant vertelden dat we voor hen de rally gingen rijden, waren ze totaal verrast. En ook hartstikke blij dat we dit wilden doen. Ik zei toen tegen Wilbert: 'Dit is een schot in de roos!'. Een goed doel dat veel mensen aanspreekt en waarmee iedereen te maken kan krijgen."

WensAmbulance Brabant is in juni 2011 opgericht door twee gepensioneerde medewerkers van Ambulancezorg Brabant-Zuidoost. Frans: "Tijdens de ambulancehulpverlening loop je er wel eens tegen aan dat je wat meer zou willen kunnen doen voor de terminale patiënt. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden, zonder dat ze echt alles hebben afgesloten. Zo ontstond het idee om een stichting op te richten die terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek vervoert en begeleidt."

Volgens Riny lopen de wensen uiteen van dagje strand, een wedstrijd van PSV bijwonen tot een reis naar Lourdes. "Of een man die heel graag naar de plek wilde, waar zijn zoon een nieuw huis aan het bouwen is. Hij heeft zelfs nog symbolisch de eerste steen gelegd. We vervoeren mensen vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis. Wensvragers worden begeleid door professionele vrijwilligers en de ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Om dit te kunnen doen en te blijven doen, is veel geld nodig. Gelukkig hebben we veel sympathisanten. Het is steeds weer heel bijzonder. Ieder mens heeft immers een laatste wens en het is mooi als wij die kunnen vervullen."

Pascal en Wilbert zijn dan ook ontzettend blij dat ze dit voor de WensAmbulance hebben kunnen doen. "We hebben een megavette rit gehad. Dwars door Scandinavië en de Baltische staten. Julie zullen de verhalen allemaal nog wel horen. Wat we onderweg allemaal hebben meegemaakt, hebben gezien en hoe we nieuwe vrienden voor het leven hebben gemaakt. Maar helemaal belachelijk trots zijn we op het bedrag dat we hebben opgehaald! Het eerste getal is een half uur geleden nog veranderd. Het minimale startbedrag was 750 euro; hier zijn we dik overheen gegaan. Zojuist is er voor de laatste keer geteld en zijn we uitgekomen op achtduizend euro. Een bijzonder bedrag, voor een bijzondere club vrijwilligers!"

Meer berichten