In de categorie Delicatessenwinkels won De Zuivelhoeve in Harderwijk de eerste prijs.
In de categorie Delicatessenwinkels won De Zuivelhoeve in Harderwijk de eerste prijs. (Foto: )

Dit zijn de beste lokale winkeliers van Nederland

Bijna 80.000 Nederlanders stemden op hun favoriete winkelier voor de Winkelier van het Jaar-verkiezing. De vakjury heeft de landelijke winnaars in de dertien verschillende categorieën bekend gemaakt.

Met een keuze uit 156 topondernemingen stond de vakjury onder leiding van Robert van den Ham (content director van De Ondernemer) voor een lastige taak. "Deze winkeliers lopen voorop als het gaat om service, kwaliteit en gastvrijheid. Ze zien in dat ze met die insteek het verschil kunnen maken ten opzichte van met name online concurrentie."

De Winkelier van het Jaar-verkiezing is er voor de lokale winkeliers. Een bewuste keuze, aldus Ronald Griffioen, Managing director van Reclamefolder.nl, die de verkiezing organiseert: "Het zijn de lokale winkeliers die sfeer en authenticiteit aan een gemeente geven."

Winnaars

Bakker: Het Appeltaart Imperium in Haarlem. Bouwmarkt: De Bouwhal in Zwolle. Delicatessenwinkel: Zuivelhoeve in Harderwijk. Drogisterij: DIO Drogisterij Renate in Almelo. Elektronicawinkel: Morelisse in Amersfoort. Groentewinkel: De Groenhoek in Velsen. Huishoudelijke-artikelenwinkel: Sfeer bij Sanne in Zoetermeer. Modewinkel: Fashion by Reiss in Hulst. Opticien: De Jong in Weststellingwerf. Slijterij en/of wijnwinkel: Drankenspeciaalzaak Jelle in Leeuwarden. Speelgoed- en cadeauwinkel: Baboffel in Groningen. Telefoonwinkel: Telecombinatie in Middelharnis. Woonwinkel: &Meer in Utrecht.

Meer berichten