Jonge kunstenaars aan het werk bij DoMoS in Valkenswaard.
Jonge kunstenaars aan het werk bij DoMoS in Valkenswaard. (Foto: )

Wat is er te doen in de regio?

Terrasconcert

Dommelen - De Pompierskapel uit Valkenswaard geeft 11 juli een terrasconcert bij café De Dommelstroom in Dommelen. De Pompierskapel is verbonden met de brandweer van Valkenswaard en bestaat al 37 jaar. De kapel staat onder leiding van Hans Aerts, telt 23 muzikanten en heeft een zeer afwisselend repertoire. De kapel treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Zo is het orkest in de afgelopen maand juni enkele dagen naar Bergamo (Italië) geweest om optredens te verzorgen. De aanvang van het concert is 20.00 uur. De toegang is gratis. Bij slecht weer vindt het optreden plaats in de zaal.

Expositie

Valkenswaard - Van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 juli vindt er een expositie plaats in de Venbergse Molen, van drie kunstenaars met werken van keramiek. Tussen 11.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om het werk te bewonderen, maandag is het dicht.

Kermis in Valkenswaard

Valkenswaard - Ook al zo'n zin in de Valkenswaardse kermis? Met vijftig topattracties is er dit jaar tussen 19 en 24 juli weer volop vermaak voor jong en oud. Voor de kleintjes is er een authentieke draaimolen, een rupsbaan en een super Jumbo. Elke dag is er een randprogramma, zo komt Pikachu naar de opening en is er de roze dinsdag. Meer informatie: www.valkenswaardkermis.nl.

KBO

Borkel en Schaft - In Dorpshuis D'n Teut werd onlangs het zomerfeest van KBO Seniorenvereniging afdeling Borkel en Schaft gehouden. Hierdoor worden speciaal in de vakantietijd voor de thuisblijvers de sociale contacten onderhouden. Door de werkgroep was er een leuk en gezellig programma in elkaar gezet. Er zijn een aantal jubilarissen gehuldigd, die 10, 15 , 20, 25 en 30 jaar lid waren. Allen ontvingen een oorkonde, vergezeld met een mooie bos bloemen. De jubilarissen die door omstandigheden niet aanwezig konden zijn, werden thuis opgezocht. Ook werden de winnaars van het darten tijdens de winterperiode bekend gemaakt. Het team Jos de Kuster/Bert van Meijl kreeg de wisselbeker overhandigd.

DoMoS

Valkenswaard - Schildersgroep DoMoS opende afgelopen weekend haar expositie in het leegstaande winkelpand van FunFun aan de Karel Mollenstraat Zuid. In het relatief kleine winkelpand is een expositie van 36 werkstukken ingericht van Nita Lammers, Gerrit Jansen, Piet Knoop, Wim Uitjens en Wim Verhees. De amateurkunstenaars willen aan het Valkenswaardse publiek hun creativiteit tonen en laten voelen hoeveel plezier zij beleven aan het schilderen. "De locatie is een succes: het leegstaande winkelpand op het pleintje bij C&A ligt in de loop naar drukke winkels achter in de Kerverij. Veel winkelende dorpsgenoten bogen even af om de werken te bekijken. In het eerste weekend werden 130 belangstellenden geturfd. De exposanten zijn best tevreden met deze aanloop. Bezoekers waren enthousiast over de werken en er hebben zich zelfs belangstellenden gemeld voor de schildersgroep." Ook het schilderen voor kinderen op zaterdagmiddag mocht zich verheugen in heuse belangstelling. De expositie van DoMoS in het pand van FunFun loopt nog tot 28 juli en is open op alle vrijdagen en zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur en op 28 juli van 12.00 tot 17.00 uur.

Jaarmarkt

Riethoven - Net zoals voorgaande jaren organiseert het Riethovens Harmonie Corps ook dit jaar haar jaarmarkt. Deze markt zal voor de 15e keer plaatsvinden op zondag 4 augustus. Het is van 11.00 tot 17.00 uur in het centrum van Riethoven, rondom het dorpsplein, de Brouwerswei en in een gedeelte van de Dorpsstraat. De organisatie van de jaarmarkt is in handen van leden van het Riethovens Harmonie Corps, geholpen door een aantal enthousiaste dorpelingen. "Deze markt is vijftien jaren geleden in het leven geroepen om een leuk en interessant evenement in het mooie centrum van Riethoven aan te bieden. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen en om enigszins kostendekkend te kunnen zijn wordt er bij de ingang van de markt een bescheiden bijdrage aan de bezoekers gevraagd in de vorm van twee euro entreegeld per persoon. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden