Adrenalinejunks kunnen hun hart ophalen op Kermis Best. Foto Patrick van 't Westeinde
Adrenalinejunks kunnen hun hart ophalen op Kermis Best. Foto Patrick van 't Westeinde (Foto: )

Kermis Best is een familiefeest

Door de redactie

Van 5 tot en met 9 juli

De gemeente Best bestaat dit jaar 200 jaar. In die 200 jaar tijd heeft behalve de gemeente, ook de kermis Best steeds meer een eigen identiteit gekregen. Dat komt omdat er steeds vernieuwd wordt. Dit jaar is de looproute op het kermisterrein groter gemaakt en bovendien sluit de lokale horeca meer aan op de kermis.

BEST - De slogan 'De mooiste goedkoopste kermis van Nederland' is inmiddels een begrip. Jaarlijks doen de (nieuwste) toppers Kermis Best aan. En nog steeds weet de organisatie portemonnee vriendelijke ritprijzen af te spreken met de kermisexploitanten die hun attracties in Best laten draaien van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 juli.

Alle kinderattracties draaien voor slechts 1,20 euro. De meeste grote attracties kennen ritprijzen tussen 1,50 en 2,50 euro. De Booster Maxxx en Around the World vragen een ritprijs van 3,50 euro en de Air Race Bungee 'Katapult' vraagt 4 euro Deze immense katapult heeft een stalen bolframe waar maximaal twee personen in kunnen. De elastieken worden tijdens het aftellen strak getrokken, waarna de inzittenden tot een hoogte van ruim zestig meter de lucht in wordt geschoten! Durf jij in te stappen?!

Randprogramma

De jubileumeditie van 200 jaar Best is ook zichtbaar op Kermis Best. De kermis wordt voorzien van een randprogramma met straattheater en andere straatoptredens, dit jaar met een ouderwets tintje. Op vrijdag 5 juli verzorgt het gilde 'Sint Odulphus' een optreden Vendelzwaaien. Van oudsher werd de kermis letterlijk losgeschoten met carbid. Hoe mooi is het dan dit ook in het kader van 200 jaar Bes gebeurt. Zaterdag 6 juli is Kermis Best het toneel van het jaarlijkse straattheaterfestival. Een bont gezelschap van acteurs, jongleurs en fratsenmakers begeeft zich tussen de attracties en het publiek.

Maandagmiddag 8 juli kunnen de kinderen genieten van 'oude' sprookjesfiguren zoals Hans & Grietje, Roodkapje,

De Sprookjesboom, bekende sprookjesprinsessen, Steltlopers 'Bokkesprongen ' en de Speeldoos . Maandagavond is het thema "Braziliaanse- en Antilliaanse avond". Vele samba- en percussiebands en Braziliaanse danseressen treden midden op de kermis op. Dinsdag 9 juli is er een stripfigurenparade met; meneer De Uil, Smurf, Bert & Erni, Tom & Jerry, Dribbel, Shimmer & Shine, Bing, Ugly Dolls en Blue Barry van Hamstra.

Tip

Kermis Best is een goed bezochte kermis. Dat maakt het ook mogelijk de vele topattracties tegen betaalbare ritprijzen rendabel te laten draaien. Wil je de drukte vermijden? De meeste kans op wat rustiger toeven op de kermis heb je op maandag en dinsdag van 13.00 – 15.30 uur. Ook op zaterdag en zondag van 13.00 – 14.30 uur is het wat rustiger.

Kijk voor veel meer informatie op www.kermisbest.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden