Meer informatie over het programma van Breek de Week Kids is te vinden op de Facebookpagina.
Meer informatie over het programma van Breek de Week Kids is te vinden op de Facebookpagina. (Foto: )

Wat is er te doen in Valkenswaard?

Terrasconcert

Dommelen - Het jaarlijkse terrasconcert van Brasbend de Johanna's vindt plaats op 4 juli. Dit jaar verzorgt, naast de Johanna's zelf, de jubilerende Band zonder Vent een optreden. Zij bestaan dit jaar 25 jaar. Beide bands brengen verschillende muziekstijlen, van rock and roll tot carnaval. De optredens starten om 20.00 uur op het terras van café Dommelstroom aan de Bergstraat te Dommelen. Toegang is gratis.

Breek de week

Valkenswaard - Iedere woensdag tijdens de zomervakantie vindt er op de Markt in Valkenswaard het kinder-evenement Breek de Week Kids plaats: een gevarieerd activiteitenprogramma van 14.00 tot 16.00 uur voor kinderen vanaf 4 jaar. Breek de Week Kids is zowel bedoeld voor de thuisblijvers als de toeristen. Op woensdag 10 juli vindt de eerste editie plaats met als thema: Vet Gaaf! De Markt wordt omgebouwd tot een grote speeltuin met opblaasbare attracties als springkussens en klimtorens."

Aorta-scan

Regio - Een aneurysma is een plaatselijke verwijding van een slagader. Een verwijding van de slagader in de buikholte, aneurysma aorta abdominalis (AAA), wordt ook wel een buikaneurysma genoemd. Dit is een levensbedreigende aandoening, die zich niet voortijdig verraadt door symptomen. Met een simpele echometing kan een AAA-aandoening tijdig worden ontdekt en zo maatregelen worden genomen om scheuren te voorkomen en de resterende levensverwachting zo te verlengen. Om een aneurysma op te sporen, heeft de Aortastichting meerdere Preventie-QuickScan-Centra geopend, onder meer in Westerhoven. info@echografie.nl.

Bemiddeling

Valkenswaard - Nu ramen en deuren weer opengaan, kan ook de spanning tussen buren erg oplopen. Wat begint als kleine irritatie kan uitgroeien tot een grote burenruzie. "Dan is het belangrijk dat je eerst probeert zelf je buren te benaderen. Kijk of je er samen uit kunt komen. Lukt dit niet en wil je toch graag tot een oplossing komen, dan kan buurtbemiddeling helpen." Soms is een gesprek met de coördinator van buurtbemiddeling al voldoende om het conflict een positieve wending te geven. "Lukt dat niet, dan kunnen de vrijwillige buurtbemiddelaars contact opnemen met jouw en/of je buren. De vrijwillige bemiddelaars hebben niet de rol van 'De Rijdende Rechter', maar zijn onpartijdig. Zij zijn getraind in het bemiddelen bij ruzies. Als je denkt dat buurtbemiddeling kan helpen, bel 0651800948.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden