Vlnr: Hopman Ben van Velthoven, Kringvoorzitter Roeland van Hooff, de jubilarissen: Ine Hoevenaars, Walter Hoevenaars, Mariëtte Mikkers-Bosmans, Theo van den Heuvel, Gerrit Caris, Jac van Herk.
Vlnr: Hopman Ben van Velthoven, Kringvoorzitter Roeland van Hooff, de jubilarissen: Ine Hoevenaars, Walter Hoevenaars, Mariëtte Mikkers-Bosmans, Theo van den Heuvel, Gerrit Caris, Jac van Herk. (Foto: Colinda Caris)

Zeven jubilarissen bij de Sint Martinusgilde

Het Sint Martinusgilde van het Heilig Sacrament uit Dommelen vierde dit weekend haar jaarlijkse teerdag. 's Middags werd er geschoten om de titel Schutter van het Jaar. Jan van Brakel was uiteindelijk de beste schutter. Hij kreeg het zilveren P.C.M. Baken-wisselschild omgehangen. Bij de dames won Mariëtte Mikkers de Toon van Dommelen trofee.

Dommelen - Er werden diverse mensen gehuldigd vanwege hun jubileum. Walter en Ine Hoevenaars zijn beiden 12,5 jaar lid en kregen daarom de bronzen speld van het gilde opgespeld. Cor van Hoof was op deze avond helaas verhinderd, maar is 25 jaar lid van het gilde. Mariëtte Mikkers-Bosmans is al 50 jaar lid. Daarom kreeg zij de gouden speld van het gilde. Verder was er voor haar de gouden kringonderscheiding van Kring Kempenland, die werd opgespeld door de kringvoorzitter Roeland van Hooff.

Als laatste werden drie gildebroeders onderscheiden, omdat zij dit jaar al 60 jaar bij het gilde zijn. Gerrit Caris, Theo van den Heuvel en Jac van Herk kregen alle drie de gouden rozet van Kring Kempenland opgespeld. "Alle drie hebben zij een grote lijst met verdienstelijke taken die zij bij het gilde hebben uitgevoerd. Zij zitten momenteel alle drie nog in de overheid van het gilde."

Meer berichten