Het eerste B-Inspired Fest was vorig jaar al direct een succes. Ook dit jaar belooft een fantastisch feest te worden.
Het eerste B-Inspired Fest was vorig jaar al direct een succes. Ook dit jaar belooft een fantastisch feest te worden. (Foto: )

Wat is er te doen in de regio?

Centrum vol koren

VALKENSWAARD – Op zondag 30 juni vindt Valkenswaard Volkoren plaats. Tussen 13.00 en 17.00 uur trekken 800 muzikanten langs 14 Valkenswaardse terrassen om optredens te verzorgen. De opening en de sluiting van de dag vindt plaats op de Frans van Beststraat. Valkenswaard Volkoren start voor de deelnemende koren vanaf 11.30 uur. Zij worden daar ontvangen door vrijwilligers van Stichting GuineeJa met een overheerlijk lunchpakketje en een kopje koffie/thee. Na het welkomstwoord van Burgemeester Ederveen en Henk van Erp (voorzitter Stichting GuineeJa) vertrekken de koren, samen met een begeleider van Stichting GuineeJa, naar de terrassen. Zeemansliederen, smartlappen, evergreens, popsongs en gosperliederen, het evenement biedt voor ieder wat wils. De route loopt van de Statie, via de Kerverij, de Corridor en de Valkenstaete naar de Markt en van daaruit weer – via de Leenderweg – naar de Statie. Meer: www.valkenswaard-volkoren.nl.

Dode hoek

Valkenswaard - In Nederland vallen jaarlijks gemiddeld twintig doden en veertig tot vijftig zwaargewonden als gevolg van de dode hoek. Peter van der Kroft, mentor bij MCB, is al enkele jaren betrokken bij het project dode hoek van grote voertuigen voor VVN (Veilig Verkeer Nederland) Valkenswaard. Op ruim 100 vrachtauto's van de MCB zijn stickers geplakt met de waarschuwing blijf uit de dode hoek van de vrachtauto. Deze waarschuwing sluit perfect aan bij het jaarlijks terugkerende project van VVN, die aan haar basisschool kinderen leert over de gevaren van de dode hoek. Op dit moment is VVN Valkenswaard weer bezig met de organisatie van een verkeersproject Veilig op Weg over de 'dode hoek' van vrachtauto's en andere grote voertuigen in het verkeer. Dit verkeersproject is bestemd voor leerlingen van groep 7/8 van alle Valkenswaardse basisscholen en gaat plaats vinden op dinsdag 24 september 2019 op de Markt in Valkenswaard. Hier is de MCB aanwezig.

B-Inspired Fest

Valkenswaard - Het tweede B-Inspired Fest vindt op 29 juni aanstaande plaats. Een gratis toegankelijk benefietfestival met twaalf bands, drie podia en één goed doel: Rock Duchenne de wereld uit! Het B-Inspired Fest vindt plaats op de Frans van Beststraat in Valkenswaard en start om 15.00 uur. De B uit B-Inspired staat voor Bart. Bart van Riet om precies te zijn, 38 jaar jong en woonachtig in Bergeijk. Bart heeft Spierdystrofie van Duchenne, een ingrijpende spierziekte met een zeer lage levensverwachting. Maar als je denkt dat het verhaal daar eindigt, dan ken je Bart van Riet nog niet. "Ik ben niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. Liever zet ik me in om Duchenne het hoofd te bieden. Voor mezelf, maar vooral ook voor anderen. Ik doe dit samen met een aantal geweldige mensen als Team B-Inspired. We zamelen geld in voor Duchenne Heroes. Een mountainbiketocht van 700 kilometer in 5 dagen met een doel: een medicijn en een betere kwaliteit van leven voor kinderen en volwassenen met Duchenne spierdystrofie." Tijdens B-Inspired Fest treden onder meer Bon Scotch (AC/DC Tribute), Mr P-JAC, Jan van Brusselband en tributes van Rammstein, Prophets of Rage en Keane op. Meer: www.duchenneheroes.nl/b-inspired.

Taal leren

Valkenswaard - Cordaad Welzijn ondersteunt in Valkenswaard anderstaligen bij het beter leren van de Nederlandse taal en ook Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen daarvoor bij Cordaad Welzijn terecht. Cordaad zoekt mensen die als vrijwilliger mensen willen helpen die niet volledig de Nederlandse taal beheersen. Als taalmaatje ondersteun je één-op-één iemand, bij hem of haar thuis of bijvoorbeeld in de bibliotheek. Meer: 06-10208470 of carrievanhoef@cordaadwelzijn.nl.

Doe-Week

Dommelen - Dit jaar zal Doe-Week Dommelen, zoals elk jaar, plaatsvinden in de laatste week van de zomervakantie voor het basisonderwijs: van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus. Het thema voor deze 44e Doe-Week is Superhelden. De organisatie zoekt nog naar vrijwilligers vanaf 15 jaar. "Want zonder vrijwilligers geen Doe-Week." Ook zoekt men nog figuranten voor de speurtocht. Meer informatie over de invulling van de kindervakantieweek op www.doe-week.nl. Voor de vrijwilligers is er op donderdag 8 augustus om 19.30 uur een informatieavond in Café de Bommel.

Buitenspelen

Valkenswaard - Ondanks het mindere weer was de Buitenspeeldag in Valkenswaard erg gezellig. "Wat was het door het regenweer een natte bedoening. Gelukkig klaarde het na tweeën op. Voor de buitenspeeldag was daardoor 'een uurtje verloren' gegaan, maar dat werd daarna door de drukke toeloop ruimschoots goed gemaakt." De kinderen waren druk in de weer met springkussen, voetbalkooi, blikgooien en lekker samen spelen. De ouders keken tevreden toe. De jaarlijks activiteit, waarmee de Speel-o-theek naar buiten treedt, is nu aan haar lustrum toe. Meer op www.speelotheekvalkenswaard.nl.

EMOS

Borkel en Schaft - Traditiegetrouw sluit EMOS het muzikale jaar af met een gratis terrasconcert. "Lekkere luchtige muziek die u in de vakantiesfeer brengt. Muzikaal gezien reizen we de wereld rond: Afrika, Amerika, Europa, niets is ons te ver om te bereizen." Dit jaar nemen de kinderen van de basisschool deel aan het concert. Peter-Paul Geraats, de dirigent van de fanfare, heeft het afgelopen half jaar muzieklessen verzorgd op de basisschool en samen met de kinderen een lied ingestudeerd. De drumband, onder leiding van Martijn Soors, haalt ook alles uit de kast. Het is 2 juli vanaf 19.30 op het Mgr. Kuijpersplein, ter hoogte van De Zwaan.

Geheugen

Valkenswaard - Op vrijdag 5 juli van 14.00 tot 16.00 uur is er weer een inloop van GeheugenSteuN, in de Leeszaal van de Hofnar. "We staan dan stil bij de zomer en onze gast van de middag is de warmte. In de warmte van de ontmoeting kunnen we dan herinneringen uitwisselen. Over zomertijd en vakantie. Word je er graag aan herinnerd? Of richt je de aandacht liever op het nu?"

Meer berichten