Op 30 juni komen er weer meerdere coureurs van topniveau naar het Eurocircuit.
Op 30 juni komen er weer meerdere coureurs van topniveau naar het Eurocircuit. (Foto: )

Topcoureurs scheuren weer over Eurocircuit: twee ONK's op één dag

Het EuroCircuit is zondag 30 juni het strijdtoneel van een motorcross-evenement van de eerste orde. Dit keer rijdt men om het ONK Sidecar Masters en het ONK Quad Masters.

Valkenswaard - "We zullen in de zijspanklasse een duo aan de start zien dat reeds tweemaal de wereldtitel en zevenmaal de Nederlandse titel veroverde", verheugt de organisatie zich alvast, doelend op het team Bax/Stupelis. Momenteel zijn zij hard op weg om beide titels te prolongeren. "En als de stuurman van de combinatie dan ook nog eens uit het naburige Bergeijk afkomstig is, dan is dat reden voor het eigen publiek om alles uit de kast te halen. Want Bax/Stupelis is helaas zelden in ons land aan het werk te zien", vertelt men. "Dat is niet omdat zij daar geen behoefte aan hebben, in tegendeel zelfs, maar het team reist het hele seizoen kriskras door Europa. Op jacht naar WK-punten. Daarom is de wedstrijd in Valkenswaard een uitgelezen kans om het team aan het werk te zien."

Dat is nog niet alles. Naast Bax/Stupelis staan er nog meer grote namen uit de zijspancross aan de start, zoals Koen Hermans en zijn Franse bakkenist Nicolas Musset, vorig jaar tweede in het WK. Ook is Daniël Willemsen, tienvoudig wereldkampioen, van de partij. "En naar verwachting zullen ook een aantal buitenlandse toppers hun opwachting maken in Valkenswaard. Men is bijvoorbeeld nog in onderhandeling met de huidige wereldkampioenen Marvin Vanluchene/Ben van den Bogaart, maar ook teams uit overige Europese landen zijn benaderd."

Quad

Ook in de ONK Quad Masters ligt het niveau die zondag hoor. Quads zijn in feite crossmotoren met vier wielen en de sport is razend populair. "Bij de quads zien we met Mike van Grinsven uit Heesch een absolute Nederlandse topper. De meervoudig Nederlands en Europees kampioen rijdt dit jaar weer van de ene overwinning naar de andere. Dat betekent niet dat de quad-klasse een saaie vertoning is, waarbij de winnaar al bij voorbaat vaststaat. Van Grinsven is door zijn tegenstanders bij wijze van spreke vogelvrij verklaard. Hij kan zich daarom geen enkel foutje veroorloven. Mannen als Joe Maessen, Ricardo Phoelich, Marc de Vries en Ruben van Lith volgen in zijn spoor om direct toe te slaan als het mogelijk is. Bij de quads staat telkens het maximaal aantal rijders aan de start en dat maakt ook deze klasse tot een zeer boeiende aangelegenheid."

Aanvang van de wedstrijden is die dag 12.00 uur. Parkeren is gratis.

Meer berichten