De orkesten van harmonie De Dommelecho verzorgen ‘Tussen weien en dalen’. Foto: Twan van Bijsterveldt.
De orkesten van harmonie De Dommelecho verzorgen ‘Tussen weien en dalen’. Foto: Twan van Bijsterveldt. (Foto: Twan van Bijsterveldt)

Wat is er te doen in Valkenswaard?

Trompet in het centrum

Valkenswaard - De bugel-, cornet- en trompetleerlingen van het Centrum voor Muziek en Dans en Muziekonderwijs Aalst-Waalre geven 1 juli een leuk optreden bij de Orangerie in Valkenswaard. Elk jaar zorgt juf Rianne Boone voor een muzikale afsluiting van het schooljaar en alle leerlingen zetten dan ook hun beste beentje voor. De leukste liedjes die ze het hele schooljaar geleerd hebben komen voorbij. "En dan rest nog een bedankje, een knuffel en een fijne vakantie wensen. Iedereen is van harte welkom om 16.00 uur, op het plein voor de Orangerie."

BVC

Valkenswaard - Beursvloer Vrijwilligers Contact stimuleert de inwoners, stichtingen, verenigingen en ondernemers in Valkenswaard om zich met elkaar te verbinden en onder meer kennis met elkaar te delen. De afgelopen periode is er veel gesproken en geschreven over het klimaat. Net als het milieu en duurzaamheid een onderwerp dat bij velen de aandacht opeist. Voor BVC aanleiding Jesse Martens van AkzoNobel als spreker uit te nodigen. Martens is Hoofd Global Public Affairs en houdt zich onder meer bezig met het leggen en onderhouden van relaties met de externe omgeving zoals overheden, politiek en belanghebbende. Hij geeft een lezing over de wijze waarop ondernemingen hun positie naar de burgers kunnen invullen. Voorts zal hij ingaan op het onderwerp duurzaamheid en de hierbij optredende dilemma's. Het is 27 juni, inloop vanaf 19.00 uur in de Hofnar. Entree is gratis.

Concert

Valkenswaard - Het Groot(s) Orkest, het Leerlingenorkest en het Opstaporkest van harmonie De Dommelecho houden 30 juni voor de derde keer het concert 'Tussen weien en dalen'. Het begint om 14.00 uur en vindt plaats in de tuin van Huize Agnetenal aan de Dommelstraat 41 in Dommelen - bij velen ook bekend als de oude kaarsenfabriek van Rombauts. De toegang is gratis. Met dit concert wordt (deels) in muzikale zin vooruitgeblikt op het grote Friends-evenement 'Parels, Juwelen en Goud', dat De Dommelecho in samenwerking met een groot aantal muzikale gasten eind november geeft in De Hofnar. "Daarnaast is het aardig te vermelden dat De Dommelecho ook het winnende Nederlandse Songfestivallied 'Arcade' op het repertoire heeft genomen. En ook dat nummer wordt die zondagmiddag ten gehore gebracht." 'Tussen weien en dalen' is niet zomaar een concert, het is een picknickconcert. Eten en drinken zijn tegen vriendelijke prijzen beschikbaar, en dat allemaal in de prachtige entourage van Huize Agnetendal. Iedereen is welkom.

Burendag

Regio - De inschrijving voor de 14e editie van Burendag is geopend. Vanaf nu kan iedereen die zijn buren beter wil leren kennen een burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl. Dit jaar bieden de organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds een aantal buurten in het land een extra steuntje in de rug. Het gaat daarbij om buurten waar doorgaans minder onderlinge verbinding is, maar waar wel behoefte is aan meer contact. Burendag valt dit jaar op 28 september.

Vragenlijst

Valkenswaard - In de periode van 20 tot en met 24 juni ontvangen zo'n 2000 inwoners van de gemeente Valkenswaard een vragenlijst over de ondersteuning die zij in 2018 ontvingen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), ofwel vanuit de Jeugdwet. De vragenlijst voor Wmo gaat naar volwassen inwoners en de vragenlijst over Jeugdhulp gaat naar zowel ouders als jongeren van 12 jaar en ouder. "Als gemeente willen wij graag weten hoe inwoners de ondersteuning ervaren die zij ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Met het onderzoek wordt in beeld gebracht in hoeverre gestelde doelen en resultaten behaald worden in de ogen van de cliënt."

VakantieBieb

Valkenswaard - Met de gratis VakantieBieb-app, het zomercadeautje van de Bibliotheek, geniet iedereen van de mooiste e-books. In de app vind je 50 e-books voor jong en oud in verschillende genres. De VakantieBieb is gratis te downloaden, ook voor niet-leden van de Bibliotheek. De VakantieBieb voor kinderen en jongeren opende op 1 juni. E-books voor volwassenen zijn ook toegevoegd. De app is beschikbaar tot eind augustus, en te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Na het downloaden is geen internetverbinding nodig. Volledige titellijst/meer informatie op www.vakantiebieb.nl.

Parkinson Café

Valkenswaard - Tijdens het Parkinson Café op vrijdag 28 juni verzorgen een revalidatiearts uit het Máxima Medisch Centrum en een revalidatiearts vanuit Libra Revalidatie een lezing. Mensen met de ziekte van Parkinson hebben vaak te maken met allerlei zorgverleners. Soms is een van deze zorgverleners de revalidatiearts. Dit kan zijn in het ziekenhuis of in een revalidatiecentrum. Maar wanneer is betrokkenheid van een revalidatiearts handig, en wat kan hij of zij voor iemand met de ziekte van Parkinson betekenen? In deze lezing gaan de revalidatieartsen in op de verschillende zaken waar een revalidatiearts naar kijkt en wat er waar gedaan kan worden. Ontvangst is vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst start om 14.00 uur en vindt plaats in het auditorium van Kempenhof, aan de Antwerpsebaan 3.

Meer berichten