Albert Monsanto van de maandaggroep in het atelier van schilderschool Theo Kappé. Foto: Jurgen van Hoof
Albert Monsanto van de maandaggroep in het atelier van schilderschool Theo Kappé. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Schilderschool Theo Kappé exposeert

Ton van Helvoort

Iedereen welkom in atelier

In de jaren '70 werd in Valkenswaard Schilderschool Theo Kappé opgericht. De naam was natuurlijk niet zo vreemd. Ook toen stond Theo Kappé al bekend als een heel bijzondere kunstschilder. De club houdt nu een expositie en zoekt nieuwe leden.

Valkenswaard - Na een aantal jaren werd er een definitieve werkplek gevonden in gebouw Carolus aan de Oranje Nassaustraat. Nu, na bijna vijftig jaar, werken er wekelijks nog negen groepen met gemiddeld tien kunstschilders aan hun werk in het atelier op de bovenverdieping van Carolus. Een van die groepen is de maandaggroep, waarbij Albert Monsanto schildert.

Hij vertelt: "We hebben een groep van meestal tien personen, die allemaal op hun eigen manier schilderen", zegt hij. Natuurlijk is het een serieuze hobby waarbij alles mag maar niets moet. "Het is wel een pre als men voor het schilderen een bepaalde aanleg heeft. Maar noodzakelijk is het niet. Wij ervaren in onze maandaggroep dat ieder op zijn eigen manier uitwerkt wat hij of zij mooi vindt. We zitten nu in een fase dat er weer wat ruimte komt voor nieuwe leden." En die zijn dan ook welkom. "Loop gerust even binnen en je zult zien dat het enthousiasme van onze schilders snel overslaat op de bezoeker." Ook jongeren kunnen komen kijken in het atelier.

Expositie

"Om aan de buitenstaander te laten zien hoe wij werken, loopt er nu tot en met 30 juni een expositie in de foyer van Carolus. Je kunt zien dat ook mensen die echt alleen voor hun plezier schilderen al tot prachtige resultaten komen. Wellicht is dit een stimulans om vrijblijvend eens een bezoek aan ons atelier te brengen", vertelt Monsanto. "Overigens zijn nieuwe leden van harte welkom, want zoals in elke vereniging vallen ook bij ons na verloop van jaren door omstandigheden wat plaatsen vrij."

Nieuwe mensen zorgen wellicht ook direct voor nieuwe ideeën. "Het is echt fijn om in alle rust in ons atelier aan een schilderstuk te werken. En dat met alle soorten materialen."

Meer berichten