Gehoel zet zich reeds ruim 35 jaar in voor de Mariakapel in Dommelen. Dat doet hij met veel liefde en plezier.
Gehoel zet zich reeds ruim 35 jaar in voor de Mariakapel in Dommelen. Dat doet hij met veel liefde en plezier. (Foto: )

Vrijwilligerspenning voor Andreas Gehoel

Burgemeester Ederveen reikte onlangs de gemeentelijke vrijwilligerspenning uit aan de heer Andreas Gehoel. De heer Gehoel zet zich reeds ruim 35 jaar in voor de Mariakapel in het Brouwersbos in Dommelen.

Dommelen - Zo opent en sluit hij de kapel, voorziet de kapel van kaarsen en ledigt hij het offerblok. Ook houdt hij zich bezig met de dagelijkse organisatie van het bidden van het Rozenhoedje, in de maanden mei en oktober. Mede dankzij de inzet van de heer Gehoel is de kapel uitgegroeid tot een goed onderhouden en goed functionerende kapel, met als resultaat dat mensen de weg naar de kapel weten te vinden om er even te bidden, een bloemetje neer te zetten of gewoon een kaarsje op te steken.

Sinds 2017 is de heer Gehoel tevens bestuurslid en penningmeester van de Stichting Mariakapel Brouwersbos Dommelen. Een van de voorwaarden om voor een vrijwilligerspenning in aanmerking te komen is als vrijwilliger op organisatorisch of bestuurlijke wijze minimaal 10 jaar werkzaam te zijn.

Met trots nam Andreas de penning in ontvangst. Hij benadrukte dat het niet alleen aan hem, maar aan een enthousiaste groep van vrijwilligers te danken is dat de kapel heden ten dage een drukbezochte plaats voor bezinning en gebed is. In de kapel, die in de jaren 50 werd gebouwd en in de jaren 80 werd gerenoveerd, staan iedere dag vele kaarsen te branden. Andreas draagt hier graag zijn steentje bij en hoopt dit nog lang te blijven doen.

Meer berichten