De Pinksterrit is afgelopen weekend weer verreden in de regio. Start was in Borkel en Schaft.
De Pinksterrit is afgelopen weekend weer verreden in de regio. Start was in Borkel en Schaft. (Foto: )

Paarden, mooie kleding en prachtige koetsen bij Pinksterrit

Na een paar onstuimige dagen was het op Eerste Pinksterdag met de weergoden goed gesteld. Mooi, zonnig droog weer. Ideaal weer voor de paarden en de deelnemers van de Pinksterrit van dit jaar.

Valkenswaard - Dit jaar waren er enkele wijzigingen in het programma. Het Rijtuigenmuseum Valkenswaard van de familie van den Heuvel is een mooie ambiance voor de start van de traditionele koetsentocht. De rijders hadden na de lunchpauze in Borkel en Schaft, op het terrein van Boyed Exell, een leuk vaardigheidsproefje.

Aanwijzen

Dat was nog niet alles. "Nieuw was dit jaar ook dat de deelnemers een andere deelnemer konden aanwijzen, welke in hen ogen het mooiste geheel heeft. Deze prijs is gewonnen door Stefan Christoffels uit Lanaken (België)."

Trofee

De familie Van den Heuvel stelt elk jaar een Van den Heuvel-trofee beschikbaar en deze is gewonnen door Leo Verhagen uit Borkel en Schaft, met een tweespan KWPN paarden voor een Vet Arnhem Jachtbrick. "De prijswinnaar van de deelnemers die zich 's morgens hebben laten jureren is bij Paarden Meerspan meneer Van de Voorde uit Wachtebecke, bij Paarden Enkelspan won mevrouw Voorn uit Sevenum en bij Pony-aanspanningen wonnen meneer en mevrouw Morres uit Bocholt met een tweespan Welsh pony's voor een Dames Phaeton."

Traditionele Pinksterrit, met enkele nieuwigheden op programma

Kleding

De best geklede dame is de passagier op het rijtuig van Marc Lammers uit Hamont Achel en de best geklede heer was Marc Dekkers uit Hooge Mierde. "Tijdens de rit kunnen de deelnemers ook meedoen aan een puzzelelement. Deze is gewonnen door de passagiers van de koets van de familie Biezenbach uit Kürten in Duitsland", meldt de organisatie van het evenement. Hoens uit Borkel en Schaft werd hier tweede, voor de heer Herik uit Weesp.

Meer over de Pinksterrit vindt u op de website:

www.pinksterrit.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden