Hoe maak je nu de mooiste foto's? Waar moet je op letten en welke telefoon heeft de beste lens? FOTO: PR
Hoe maak je nu de mooiste foto's? Waar moet je op letten en welke telefoon heeft de beste lens? FOTO: PR (Foto: nvt)

Maak de mooiste foto's met je telefoon

Rachel van Westen

Het zijn kostbare herinneringen

Een selfie voor Instagram, een foto van de kleine die z'n fruithapje in zijn gezicht smeert of een plaatje van de zonsondergang. Zo ongemerkt maak je heel wat foto's met je telefoon, zeker straks in de vakantieperiode! Maar hoe maak je de mooiste foto's? Waar moet je op letten en welke telefoon heeft de beste lens? We zetten wat tips voor je op een rij.

Het lijkt een inkoppertje, maar in werkelijkheid gaat juist dit heel vaak mis: Zorg voor een schone lens. Zelfs het beste toestel in handen van een topfotograaf levert een wazig plaatje op met een vieze lens. Poets 'm regelmatig op met een microvezeldoekje of - als je dat niet bij de hand hebt - de punt van een schoon shirtje. Geef je telefoon ook even de tijd om op te starten en scherp te stellen. Mocht dat laatste niet direct lukken, kun je de telefoon laten focussen op het onderwerp dat je vast wilt leggen, door juist op die plek op het scherm tikken. Je zult zien dat de telefoon dan vervolgens vanzelf scherp stelt.

De leukste plaatjes

Met een telefoon kan je duizenden foto's maken. De leukste foto's bewaar je en de rest gooi je weg. Dat kost niks extra's, dus speel daarmee. Maak eens een foto vanuit een onverwachte hoek. Ga iets hoger staan, buig door je knieën of ga plat op je buik liggen in het gras en maak vanuit die positie een foto. Echt, het levert de leukste plaatjes op.

Herinneringen

Maar foto's zijn veel meer dan alleen leuke plaatjes, het zijn kostbare herinneringen. Juist foto's van onverwachte gebeurtenissen, zijn heel waardevol. Controleer in de eerste plaats of je voldoende opslagruimte op je telefoon hebt of plaats een geheugenkaartje om extra ruimte te creëren, zodat je dat ene leuke moment ook daadwerkelijk kunt vastleggen. En zorg ervoor dat je foto's veilig worden opgeslagen, zodat je ze niet kwijtraakt als je telefoon crasht of wordt gestolen. De meeste leveranciers leveren gratis opslag in de cloud. Via je instellingen kan je checken of deze optie aanstaat. Kom je er niet uit? Loop even een telefoonwinkel binnen en vraag of ze dit voor je in orde kunnen maken.

Zelfs als je al deze tips ter harte neemt, wordt het lastig om scherpe foto's te maken met een verouderd toestel. Overweeg je om een nieuw toestel aan te schaffen en ben je op zoek naar een echte topper? De nieuwe Sony Xperia 1 is een absolute aanrader! Naast het enorm mooie 4K beeldscherm met bioscoopeffect heeft dit toestel drie lenzen waardoor er ook bij weinig licht nog steeds zeer scherpe foto's gemaakt kunnen worden! Naast dit toestel staan de Samsung Galaxy S10(+) en de Apple iPhone XS MAX op dit moment zonder twijfel in de top drie van toestellen met de beste camera's.
Heb je er plezier in om je foto's te verbeteren of een beetje op te leuken? Wil je de foto iets lichter maken, uitsnijden, rechtzetten of er een tekst in plaatsen? Installeer eens een fotobewerkingsappje op je telefoon. Echte aanraders zijn Snapseed, Facetune of PS Express.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden