Ine Verwimp met haar twee kruisingen Tibetaanse Terriërs, die natuurlijk ook regelmatig worden getrimd. Foto: Jurgen van Hoof.
Ine Verwimp met haar twee kruisingen Tibetaanse Terriërs, die natuurlijk ook regelmatig worden getrimd. Foto: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'Hond krijgt hier echte aandacht'

Ton van Helvoort

Nieuwe trimsalon Happy Dog

Ine Verwimp uit Valkenswaard is sinds afgelopen zaterdag de trotse eigenaresse van de vernieuwende hondentrimsalon Happy Dog aan de Stadselaan in Valkenswaard.

Valkenswaard - "Natuurlijk is er in de meeste woonplaatsen een trimsalon. Men kan zich dan ook afvragen of onze salon misschien wel heel bijzonder is", zegt Ine Verwimp. "Maar dat is absoluut het geval. Wij zijn erin geslaagd een trimsalon te realiseren die niet alleen bijzondere aandacht heeft voor de hond, maar daarnaast ook voor het milieu. Bij het maken van onze bouwplannen zijn we begonnen met een heel goede isolatie van vloer, wanden, dak, plafond, deuren en natuurlijk thermopane ramen."

Ze vertelt verder. "We wilden geen gebruik maken van aardgas voor verwarming en warm water en hebben daarom veertien hoogrendement zonnepanelen gelegd." Die voorzien de trimsalon van stroom. "In mijn salon krijgt iedere hond van mij de aandacht die hij of zij verdient. Dat is met al die nieuwe snufjes natuurlijk een geweldig pluspunt."

Verwimp werkte aanvankelijk op kantoor en in de dienstverlening, maar na een paar jaar besloot ze hondentrimmer te worden. "Iets dat ik overigens al veel langer wilde doen. Ik heb daarvoor een vakopleiding hondentrimmer gevolgd via het Huisdier Kennis Instituut." In 2017 behaalde ze haar diploma. Meteen begon Ine een eigen salon. "Nooit heb ik ook maar één seconde spijt gehad van die beslissing. Ik ga nog regelmatig naar vak-dagen en demonstraties, om actueel te blijven. Ik wil graag het beste voor de hond." Om die reden werkt ze uitsluitend op afspraak en met maar één hond tegelijk. "Dat geeft de meeste rust en de minste stress."

Afgelopen zaterdag werd, onder grote belangstelling, de nieuwe trimsalon aan de Stadselaan 25 in gebruik genomen. "Natuurlijk waren er veel hondenliefhebbers onder de bezoekers. Dat waren niet alleen mensen die zelf een hond hebben, maar ook bezoekers die eens wilden zien dat aandacht voor de hond en het milieu heel goed samen kunnen gaan. Iedereen was dan ook vol lof over onze werkwijze."

Meer berichten