‘Ook meiden kunnen een truck rijden’. Foto via ANP.
‘Ook meiden kunnen een truck rijden’. Foto via ANP. (Foto: )

Valkenswaardse zusjes ambassadeurs van NK

Het NK Veiligste Chauffeur start op 1 juni. Om het nieuwe concept extra onder de aandacht te brengen bij de doelgroep – alle beroepschauffeurs van Nederland – wordt er dit jaar gewerkt met provinciale ambassadeurs: stuk voor stuk beroepschauffeurs die zich inzetten voor transportveiligheid, één van de doelstellingen.

Valkenswaard - Voor de provincie Noord-Brabant zijn de zusjes Mariëlle en Caroline Manders uit Valkenswaard uitverkozen als ambassadeurs. Ze werken sinds 2012 als beroepschauffeur. Caroline Manders runt daarnaast nog een eigen massagetherapie-praktijk.

Mariëlle Manders (27) en Caroline Manders (29) wonen in Valkenswaard en rijden voor familiebedrijf Manders-Bannenberg, ook uit Valkenswaard. Op jaarbasis rijden ze respectievelijk 90.000 en 80.000 kilometer in de vrachtwagen. Mariëlle Manders: "Ik heb een sticker op mijn truck staan met de tekst: 'Ook meiden kunnen een truck rijden'. Daar krijg ik onderweg altijd positieve reacties op. Ons beroep kan immers net zo goed door vrouwen uitgeoefend worden." Zoals alle ambassadeurs zijn de zusjes Manders zeer begaan met de verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen. Ze hopen met hun ambassadeursrol ook bij te dragen aan het imago van het vak. ,,Het is voor ons een mooie manier om hopelijk meer vrouwen achter het stuur te krijgen. Het is een geweldig vak." Het NK Veiligste Chauffeur maakt dit jaar deel uit van de TVM Awards. Aanmelden kan tot en met 31 mei via www.tvmawards.nl.

Meer berichten