Een van de 94 teams van de Eureka Dorpsquiz in Valkenswaard. De prijsuitreiking is zondagmiddag 26 mei.
Een van de 94 teams van de Eureka Dorpsquiz in Valkenswaard. De prijsuitreiking is zondagmiddag 26 mei. (Foto: )

Wat is er te doen in Valkenswaard?

Verlies

Valkenswaard - In de maand mei is de bijeenkomst van het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre op dinsdag 28 mei. Het thema van de avond is Omgaan met verlies. "Er zijn veel momenten dat men moet inleveren, dat men niet meer kan wat voorheen vanzelfsprekend was. Dat vraagt veel van iemand met dementie om te verwerken, maar ook van de naasten er omheen. Wat kan het troostrijk zijn als men dan begrip ervaart! Samen met een deskundige en met de bezoekers wordt het thema besproken en worden vragen beantwoord. Gastspreker is Hans Siepel schrijver van het boek 'stemmen van de ziel'." De locatie is café-zaal de Dommelstroom, het is van 19.30 tot 21.00 uur.

IVN

Valkenswaard - Op zondag 26 mei organiseert IVN Valkenswaard-Waalre een gratis natuurwandeling in het Dommeldalgebied in Dommelen Zuid. De wandeling start om 10.00 uur en duurt twee uur. Start bij het informatiebord bij het kruispunt van het fietspad 't Broek met het zandpad. Dit kruispunt is het eerstvolgende kruispunt na het kruispunt van 't Broek met de Venbergse weg/René Smeetsstraat, richting Kromstraat. "Het gebied is heringericht als onderdeel van de ontwikkeling van het (bouw)gebied Lage Heide en bestaat uit graslanden, houtwallen en singels. In het gebied zijn diverse nestkasten voor zangvogels (koolmezen, pimpelmezen en de gekraagde roodstaart) en roofvogels aangebracht. Dit voorjaar is reeds een koppel torenvalken waargenomen."

Gala

Valkenswaard - Leerlingen van SG Were Di vieren hun eindexamengala weer. Zij komen met de mooiste of juist de gewoonste of de gekste vervoermiddelen aangereden: strak in het pak, lekker nonchalant of in een grandioze feestjurk. Woensdag 22 mei wordt bij De Senaat en de Markt afgetrapt met het gala van het VMBO. De Havo/VWO-leerlingen volgen twee dagen later, op vrijdag 26 mei. Dat heeft enkele gevolgen voor het verkeer. Vrijdag rijdt de stoet in de omgeving van de school aan de Merendreef. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Het Goed sluit

Valkenswaard - De vestiging van Het Goed in Valkenswaard sluit op maandag 1 juli haar deuren. Tot die tijd blijft het kringloopwarenhuis open voor iedereen die wil winkelen of spullen wil inleveren. Voor alle medewerkers van Valkenswaard wordt naar een nieuwe werkplek gezocht. Medio augustus volgt de feestelijke opening van Het Goed in Nuenen. "Kringloopwinkelen wordt steeds populairder en dat merken ze ook bij Het Goed. Waar mogelijk krijgen vestigingen van het kringloopwarenhuis meer vierkante meters tot hun beschikking. Ook op de locaties waar mooie samenwerkingsverbanden gerealiseerd kunnen worden, wil Het Goed groeien. En dat kan in Nuenen. Valkenswaard had naast de gedwongen verhuizing van de huidige locatie, onvoldoende perspectief hiervoor en zal daarom haar deuren sluiten."

Unaniem

Valkenswaard - Tijdens Hemelse sferen op donderdag 30 mei houdt Winkelcentrum Valkenstaete, in samenwerking met de horecabedrijven Dots en de Orangerie, een optreden van de 17-koppige band Unaniem. "Hoewel de band kenmerken vertoont van 'n blaaskapel is het repertoire vaak toch afwijkend. Unaniem is vooral bekend van de vele terrasconcerten in Valkenswaard en verre omgeving." Ook dansgroep Backstage treedt op. Beide optredens vinden plaats tussen 13.00 uur en 16.00 uur in het winkelgebied Corridor West.

Expositie

Riethoven - Op zondag 26 mei houdt de schildersgroep van Carla Mac Gillavry een expositie in 'De Deel' in Riethoven. Tussen 11.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom. De expositie is samengesteld uit het werk van de cursisten. Het thema van het werk is 'verbondenheid'.

AperitiVOS

Valkenswaard - Op zaterdag 25 mei wordt er weer een nieuwe aflevering opgenomen van de Valkenswaardse talkshow AperitiVOS, in het Theatercafé van De Hofnar. Er komen komen weer veel gevarieerde onderwerpen en Valkenswaardse gasten aan bod. Presentator Koen Vlemmix wordt deze keer vergezeld door VVD-raadslid Sieka van Vlerken als sidekick. De opnamen zijn van 13.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom.

Dorpsquiz

Valkenswaard - De Grote Valkenswaardse Dorpsquiz werd 18 mei voor de tweede maal georganiseerd. 94 teams, ruim 1800 personen, namen deel aan deze dorpsquiz. Meer dan honderd vragen moesten opgelost worden, uit het 150 pagina's dikke vragenboek. Zondagmiddag 26 mei vanaf 15.00 uur is de prijsuitreiking: tijdens het Eureka! Festival. Er is een nabeschouwing met cijfers, statistieken en toelichting op de lastigste vragen.

Meer berichten