De gelegenheidsband voor de gratis Songfestival After Party. Foto: Pleun van de Schoor.
De gelegenheidsband voor de gratis Songfestival After Party. Foto: Pleun van de Schoor. (Foto: )

Wat is er de komende tijd te doen in Valkenswaard?

MultiCul(t)inair

Valkenswaard - Voor de twaalfde keer vindt zondag 2 juni MultiCul(t)inair plaats bij de blokhut van Dick van Toor. "Dit evenement is ooit gestart om de verbouwing van de keukens feestelijk in te luiden, inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festijn." Tijdens MultiCulti kunt u genieten van diverse hapjes en lekkernijen uit tien verschillende landen. Het aanbod varieert van Indische gado gado tot Engelse eton mess en van Palestijnse koeken tot Italiaanse pizza. Ook zult u vermaakt worden met live muziek en is er volop vermaak voor de kinderen. Het duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Tickets (10 euro) in de voorverkoop iedere zaterdag tot en met 25 mei (tussen 12.00 en 18.00 uur) bij de blokhut.

Poco Loco

Valkenswaard - Het Valkenswaardse orkest Poco Loco treddt zaterdag 18 mei op in Zaal Maenen in Valkenswaard. "Deze dansavond vindt plaats in samenwerking met dansschool The Targets. Het orkest bestaat uit 25 muzikanten en staat onder leiding van Stef Bazelmans." Poco Loco speelt hoofdzakelijk Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. De dansavond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. "Poco Loco is nog op zoek naar goede trompettisten en trombonisten. Kijk voor meer informatie op www.vivapocoloco.nl."

Volharding in Nicolaaskerk

Valkenswaard - Traditiegetrouw zingt KGZ De Volharding één keer per jaar, in de maand mei, een vierstemmige mis in de Nicolaaskerk in Valkenswaard. Dit jaar wordt dat de melodieuze Musica Sacra van Jacob de Haan. Als Marialied heeft het koor gekozen voor het schitterende Ave Verum van Karl Jenkins, die dit jaar 75 jaar wordt. "Iedereen die houdt van religieuze koormuziek, zal genieten van deze Eucharistieviering, opgeluisterd door het zeventig leden tellende koor." Het begint op 26 mei om 11.00 uur. Het koor staat onder leiding van vaste dirigent Leo Smeets. Gerard Habraken begeleidt aan het orgel.

Vierdaagse

Valkenswaard - Scouting Sint Maarten uit Valkenswaard houdt een wandelvierdaagse. Van 20 tot en met 24 mei kan iedereen meewandelen, honden zijn ook welkom als deze aangelijnd zijn. Er zijn verschillende afstanden. U kunt 5, 10 of 15 kilometer lopen. Voor alle afstanden is de start tussen 18.00 en 19.00 uur bij de blokhut aan de Luikerweg.

Songfestival

Valkenswaard - Bosherberg en hostel Harba Lorifa in Valkenswaard organiseert op zondag 19 mei de Songfestival After Party. "Een feest voor iedereen, waarbij Songfestivalliedjes de boventoon voeren. Een feest van herkenning, nostalgie en gekkigheid. De dag na het Songfestival vanaf 15.00 uur staat alles in het teken van het Songfestival. Voor de gelegenheid is er een band samengesteld en ook de aankleding is geheel in stijl." Er is ook een quiz en karaoke. Zie foto.

Heemlezing

Valkenswaard - Historicus Jac Biemans geeft op 21 mei een lezing genaamd 'August von Bonstetten. Een Zwitsers militair schetst 's-Hertogenbosch, 1815-1824'. Het begint om 20.00 uur en is in de foyer van Carolus. In 1815 arriveerde August von Bonstetten in 's-Hertogenbosch als Zwitsers officier in dienst van het koninklijk Nederlands leger onder Willem I. De begaafde jongeman hield vanaf de eerste dag van zijn vertrek naar Nederland een dagboek bij en maakte talloze tekeningen en schetsen. Biemans ontdekte deze unieke egodocumenten in particuliere en openbare collecties in Argentinië, Frankrijk en Zwitserland. In de lezing komen de spannende speurtocht naar deze bronnen en de achtergronden van Zwitsers in Nederlandse dienst aan bod.

Open Dag

Valkenswaard - Expertisecentrum Sport plus Revalidatie De Wedert opent zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur voor iedereen haar deuren. "Het begon een aantal jaren geleden vanuit een visie om meerdere disciplines onder één dak te brengen. Een visie om een multidisciplinaire werkwijze neer te zetten voor sporters, patiënten of mensen die graag actief, fit en gezond willen blijven voor Valkenswaard en regio." Deze visie werd een missie die uiteindelijk resulteerde in een setting waarin de mogelijkheid bestaat met de meest innovatieve behandel- en revalidatiemethoden terug te keren naar een actief gezond bestaan. "Of je nu de sporter bent met een slepende blessure, de wandelaar met chronische hardnekkige hielspoorklachten of gewoon wilt gaan voor een duurzaam herstel." Als gecertificeerd spier-peescentrum beschikt men over onder meer echografie (diagnostiek), shockwave, EPTE-electrolyse en de mogelijkheid tot hydro-revalidatie (in het water). Ook worden sport- en performancetesten afgenomen en zijn er experts op het gebied van bijvoorbeeld diëtetiek en mental coaching.

Kempenhof vakantie

Valkenswaard - Jaarlijks gaat Kempenhof met zes cliënten op vakantie. "Ieder jaar zijn we op zoek naar sponsoren om de vakantie betaalbaar te houden voor de cliënten." Dat wordt helaas steeds moeilijker. "Tijdens deze vierdaagse vakantie bieden wij een gevarieerd programma. Doel: de bewoners uit hun ritme halen, door ze naar een andere omgeving te brengen. Tijdens deze vakantie kunnen ze genieten van al het extra dat hen geboden wordt. Dit geeft voor iedereen mooie herinneringen." De reis wordt georganiseerd door een groepje werknemers van verpleeghuis Kempenhof en een vrijwilliger. Om de prijs te drukken, organiseerden zij al van alles. Helpen of meer info? Mail naar witbaard@planet.nl.

Piloot

Valkenswaard - 'Als je piloot wilt worden, dan ben je er al een'. Daarmee bedoelt de maker van het gloednieuwe jeugdboek 'Piloot met de vijf strepen', Hans 'The Storyteller' Nordsiek: alles wat je kan worden in je leven, zit al in jou. Woensdag 29 mei komt Hans naar de Bibliotheek Valkenswaard om te vertellen over zijn boek, zijn leven als piloot en wat je kunt doen om je dromen te bereiken. Speciaal voor al die kinderen met grote dromen. Hans Nordsiek groeide op in de wereld van de luchtvaart. Als jongen bouwde hij modelvliegtuigen. Reserveren: www.bibliotheekdekempen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden