Een beeld van het Concert in het Park van 2018, dat in het teken stond van Boudewijn de Groot. Foto: Twan van Bijsterveldt.
Een beeld van het Concert in het Park van 2018, dat in het teken stond van Boudewijn de Groot. Foto: Twan van Bijsterveldt. (Foto: Twan van Bijsterveldt)

The Summer of '69 herleeft in Valkenswaard

Het Frans van Bestpark in Valkenswaard staat op pinksterzaterdag in het teken van The Summer of '69. Het legendarische muziekfestival Woodstock herleeft en brengt de Statie terug naar de tijd van bloemenkinderen en vredesdemonstraties.

Valkenswaard - Harmonie De Dommelecho, in samenwerking met vijf verschillende bands en diverse lokale en regionale vocalisten, geeft hiermee een 'groovy' invulling aan het jaarlijkse Concert in het Park. Na een opwarmend voorprogramma (aanvang 19.30 uur) speelt Harmonie De Dommelecho vanaf 21.00 uur. De entree is gratis. The Summer of '69 wordt aan het publiek gepresenteerd in vijf sets. In elke set is Harmonie De Dommelecho een constante factor, met muzikale inbreng in het merendeel van de nummers. Daarnaast wordt elke set mede vertolkt door steeds een andere band. Lokale en regionale vocalisten, deels bekend en deels iets minder bekend in het Valkenswaardse, maken elke performance compleet of voeren zelfs de boventoon. Op deze manier ontstaat een kleurrijk, gevarieerd en sfeervol concert, dat de bloemenkinderen van toen zeker zou bevallen. De sets draaien om bijvoorbeeld 'hippiemusical' Hair of The Who.

Meer berichten