Vorig jaar was het ook reuzegezellig bij het beachvolleybal in Dommelen.
Vorig jaar was het ook reuzegezellig bij het beachvolleybal in Dommelen. (Foto: )

Beachvolleybaltoernooi zorgt voor zomer in Dommelen

Ton van Helvoort

Inwoners van Dommelen hoeven binnenkort niet te schrikken als er opeens een zandstrand voor hun neus ligt. Traditiegetrouw wordt begin juni namelijk het beachvolleybaltoernooi gehouden op het Martinusplein in Dommelen. "We doen dat al een aantal jaren", zegt bestuurslid Rob van Bommel. "En zondag 2 juni is het weer zover."

Dommelen - Verwacht dus Braziliaanse toestanden, die doen denken aan de bekende stranden van Copacabana.

Het jaarlijkse evenement wordt zoals gebruikelijk gehouden op het Martinusplein. Met flink wat bergen zand, een paar netten en ballen en een temperatuur van bij voorkeur ongeveer 25 graden. "Daarnaast zorgen een lokale dj en een hapje en een drankje voor een sportief en sfeervol festijn. En dat alles samen met de altijd fanatieke deelnemers en toeschouwers."

Tenten en bar

Het toernooi wordt gespeeld op zes speelvelden, met in totaal tweehonderd kubieke meter zand. Wat tenten bieden zo nodig een verkoelende schaduw. Natuurlijk met een barretje binnen handbereik. "Ieder jaar verwelkomen wij meer dan vijftig deelnemende teams, die uitkomen in een onderlinge competitie. Dit komt neer op ongeveer driehonderd deelnemers die er samen met honderden bezoekers en de zomerse muziek een gezellig en sportief evenement in Dommelen van willen maken." Het Dommels beachvolleybal toernooi is een jaarlijks terugkerende traditie.

Eerste prijs

"Natuurlijk is voor bij zo'n organisatie de nodige ondersteuning nodig. Naast de sportieve strijd belooft het dan ook weer een prachtig gevecht te worden om de eerste prijs in de wacht te slepen.' Om eventjes op adem te komen zullen er voldoende tafels en stoelen op het terrein staan. Hier kunnen de sportievelingen van de geleverde inspanningen kunnen herstellen. "Wij als organisatie", zegt van Bommel, "willen zoveel mogelijk mensen, zowel deelnemers als bezoekers, verwelkomen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."

Kom genieten van swingende muziek, hapjes en drankjes en diverse andere zomerse activiteiten. "Schoenen uit en met de voeten in het zand, want het is weer beachvolleyballen." Interesse om aan deze spannende wedstrijden deel te nemen? Een team aanmelden kan via de site.

Meer berichten