SV Valkenswaard, VV De Valk en RKVV Dommelen houden op 24 mei een schilderworkshop.
SV Valkenswaard, VV De Valk en RKVV Dommelen houden op 24 mei een schilderworkshop. (Foto: Jip Moors)

Opbrengst voor scouting Dick van Toor

Willem-Jan Schampers

Schilderworkshop bij voetbalclubs

Onder de naam 'Schilderen voor Scoutinggroep Dick van Toor' wordt geld ingezameld voor deze scoutinggroep uit Valkenswaard, die slachtoffer is geworden van verduistering van financiële middelen. Hierdoor is de groep ernstig gedupeerd en is het voortbestaan van de groep in gevaar. Op initiatief van Jacques van Gerven hebben SV Valkenswaard, VV De Valk en RKVV Dommelen de krachten gebundeld en is een workshop schilderen georganiseerd.

VALKENSWAARD - Jacques, voorzitter van SV Valkenswaard, vertelt over de beweegredenen: "Wij bestaan op 1 juni 85 jaar. Dit is geen officieel jubileum, maar toch reden om aan het begin van het nieuwe seizoen een 'klein' feestje te vieren. Bovendien nemen we dit jaar de organisatie van het Groot Valkenswaard-toernooi op ons. Op 24 augustus spelen Dommelen, De Valk en Valkenswaard om de titel Kampioen van Groot Valkenswaard. De opbrengst van de entreegelden, plus een financiële bijdrage van de drie clubs worden geschonken aan een goed doel. Meestal lokaal. Dit jaar is dit dus Dick van Toor."

In 2020 bestaat deze scoutinggroep 75 jaar, maar kwam onlangs op negatieve wijze in het nieuws. Een voormalige penningmeester bleek voor meer dan 60.000 euro uit de clubkas te hebben gestolen. De verduistering kwam aan het licht toen er geen geld meer bleek te zijn voor vervanging van het dak van het scoutinggebouw. Er is door de scoutinggroep aangifte gedaan van verduistering, maar hiermee was het geld uiteraard niet terug. Vandaar dat Dick van Toor een crowdfundingsactie is begonnen, om de club er weer financieel bovenop te helpen.

En zij krijgt nu hulp uit onverwachte hoek. SV Valkenswaard, De Valk en RKVV Dommelen ('Voetbalclubs United') houden een schilderworkshop met prominenten. "De ervaren kunstschilders Ans de Koning, Louis Baeten, Mieke Story en Frans Mandigers begeleiden hun amateurcollega's. De gemaakte schilderijen worden geveild na de prijsuitreiking van het Groot Valkenswaard-toernooi."

Tijdens de schilderworkshop in de kantine van SV Valkenswaard zijn onder meer de volgende prominenten aanwezig: burgemeester Anton Ederveen en zijn echtgenote, sportwethouder Theo Geldens, Harry Lubse (oud-PSV'er), Daniëlle van de Donk (onder voorbehoud), pastoor Felie Spooren, de trainers Paul Firet en Frank Weijers en Danny Lange (directeur Kunstkeuken). Jacques: "Bijzonder is ook de deelname van de spelers die in 1963 met De Valk landskampioen werden."

De avond begint op vrijdag 24 mei om 19.30 uur. Omstreeks 22.00 wordt gestopt met schilderen. "Als er amateurschilders zijn die ook graag willen deelnemen aan de workshop, kunnen zij zich nog tot en met 19 mei aanmelden. De kosten zijn 20 euro. Zij mogen hun schilderij mee naar huis nemen. We kijken uit naar deze avond. Het is leuk om als voetbalclubs eens op een andere manier met elkaar samen te werken. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken."

Meer berichten