Foto: Archief/Jurgen van Hoof
Foto: Archief/Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Geld voor het City Mountainbike

Valkenswaard - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Valkenswaard heeft een incidentele garantiesubsidie van 10.000 euro toegekend aan City Mountainbike VZW, voor de organisatie van de UCI MTB (Mountainbike) Eliminator World Cup. Die wordt gehouden op zondag 18 augustus dit jaar. Het sportevenement vindt plaats op de Markt in Valkenswaard.

Internationale wedstrijd

Deze sportieve, innovatieve en spectaculaire race van mountainbikers over een parcours met allerlei hindernissen vond vorig jaar voor het eerst in Valkenswaard plaats. Toen gebeurde dat nog in de vorm van een trainingsgelegenheid voor jeugd, amateurs en professionals. Deze tweede editie betreft een internationale wedstrijd. Ook dit jaar is de City Mountainbike-wedstrijd, die behoort tot de grootste wedstrijden van de wereldwielerbond UCI, gratis toegankelijk. Het evenement sluit aan bij de Evenementenvisie Valkenswaard 2018-2022.

Vorige zomer trok het sportevenement veel toeschouwers naar het centrum. Het publiek genoot van al het spektakel en het sterke deelnemersveld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden