De Roparun vindt plaats tijdens het pinksterweekend. Het is een non-stop hardloopestafette van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.
De Roparun vindt plaats tijdens het pinksterweekend. Het is een non-stop hardloopestafette van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. (Foto: )

Powerwalken voor het goede doel

Redactie

Voor zorg aan kankerpatiënten

We krijgen er allemaal in onze omgeving mee te maken, en dan word je weer met je neus op de feiten gedrukt: kanker. Het is een rotziekte. Teams die deelnemen aan de Roparun zetten zich in tegen de ziekte.

Dommelen/Valkenswaard - "Wij proberen met allerlei activiteiten in aanloop naar de Roparun zoveel mogelijk geld in te zamelen, om mensen met kanker leven aan hun dagen toe te voegen. Een leuke tijd van voorbereiden, sponsors zoeken, activiteiten organiseren en veel trainen", vertelt Marleen van Beek uit Dommelen, die meedoet aan de Roparun. "Het is soms zwaar, maar niks vergeleken met wat kankerpatiënten moeten doorstaan. Voor hen zet ik me graag in. Als zaken niet kunnen zoals het moet, moet het maar zoals het kan."

Marleen legt uit: "En daarmee bedoel ik: als de politiek niet of onvoldoende de mogelijkheden schept voor kwaliteit van leven bij kanker, dan maken we ze maar zelf. En dat kan met de Roparun." Op zondag 19 mei wordt er een Powerwalk XL georganiseerd door Roparunteam Team065, samen met Powerwalkingclub Valkenswaard. "We starten de zondag heerlijk in de buitenlucht. Al bewegende genieten we van natuur en/of dorp, de fluitende vogels en een mooie route." Powerwalking is een gezonde en intensieve manier van bewegen. "Het is een perfecte combinatie van cardio, het op hoog tempo lopen, en spierversterking. Deze combinatie zorgt voor een ideale vetverbranding." Aanmelden voor de ochtend kan via marleenvanbeek@telfort.nl of 0638963908. De kosten (uiteraard voor het goede doel) zijn tien euro per persoon. Verzamelplaats is die ochtend Sport- en ontmoetingscentrum De Belleman in Dommelen. Het duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Roparun

De Roparun vindt plaats tijdens het pinksterweekend. Het is een non-stop hardloopestafette van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van de Roparun: 'leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Hierbij kan gedacht worden aan de inrichting van een inloophuis waar (ex-)kankerpatiënten en/of naasten elkaar ontmoeten. Of aan workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen, die ze ondervinden door de behandelingen. Zelfs de inrichting van een hospice kan een goed doel zijn, om ervoor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven. Marleen van Beek uit Dommelen zet zich al zes jaar in voor de Roparun en is teamcaptain van Team065. "Wat is er mooier om lekker buiten actief bezig te zijn en zo je in te zetten voor dit prachtige doel?"

Meer berichten