Het grootorkest van UNA stond onder enthousiaste leiding van Patrick van Zutven. Het heeft David begeleid en gaf daarnaast een kort en afwisselend optreden.
Het grootorkest van UNA stond onder enthousiaste leiding van Patrick van Zutven. Het heeft David begeleid en gaf daarnaast een kort en afwisselend optreden. (Foto: )

David en UNA schitteren tijdens 'de Adriaan'

Harmonie UNA uit Valkenswaard heeft zaterdag met solist David Jacobs op de hoorn deelgenomen aan muziekwedstrijd de Adriaan in Riethoven. Deze tweejaarlijkse muzikale wedstrijd is bedoeld om jong muzikaal talent in de regio een podium te geven en om amateurmuziek in fanfare- en harmonieorkesten te stimuleren.

Valkenswaard - De 16-jarige David Jacobs is zijn hele leven al dol op muziek. Hij speelt al vanaf zijn tiende op de hoorn en speelt sinds 4 jaar in het grootorkest van UNA. In 2018 heeft David voor de eerste keer deelgenomen aan Zomer Orkest Nederland (ZON). Met dit jeugdorkest heeft hij door Nederland getoerd en verschillende concerten gegeven. Voor David was dit een 'te gekke ervaring'. David volgt een opleiding tot onderwijsassistent aan het ROC in Weert. "Hij wil later graag iets in het onderwijs gaan doen, maar weet nog niet precies wat. Hoe mooi zou het zijn als hij onderwijs en muziek zou kunnen combineren. Met het hoornconcert van Saverio Mercadente heeft David een mooi score van 78 punten behaald. Het hoornconcert begon vrij langzaam en bouwde daarna op tot een zeer hoog tempo. De moeilijkheid van het stuk zat voor de hoornist vooral in de snelheid en techniek."

Meer berichten