De gehandicapte Wil van Gogh uit Dommelen heeft hulp gezocht bij wethouder Mieke Theus van Valkenswaard. Zijn vrouw en mantelzorger Nellie kan hem een tijd niet helpen.
De gehandicapte Wil van Gogh uit Dommelen heeft hulp gezocht bij wethouder Mieke Theus van Valkenswaard. Zijn vrouw en mantelzorger Nellie kan hem een tijd niet helpen. (Foto: )

Gehandicapte Wil van Gogh schrijft wethouder

Wil van Gogh uit Dommelen is vanwege zijn handicap al twintig jaar afhankelijk van de mantelzorg van zijn vrouw Nellie, met wie hij al meer dan vijftig jaar getrouwd is. Zij wordt deze week echter geopereerd en is zeker zes weken uit de roulatie. Radeloos nam hij contact op met wethouder Mieke Theus (Zorg en Welzijn) en deze krant.

Dommelen - Van Gogh (78) werd al drie keer in zijn leven getroffen door een hersenbloeding. "En ik heb geen dunne darm meer. Ik word al meer dan twaalf jaar kunstmatig in leven gehouden door middel van TPV-voeding", legt hij uit. "Iedere dag zorgt het VTT-team van ZuidZorg ervoor dat dit aangesloten wordt. Verder word ik iedere morgen door verpleegkundigen verzorgd."

Zijn vrouw Nellie (74) is al twintig jaar mantelzorger voor Wil. "Zij ondergaat een zeer zware operatie. Omdat ik niet alleen thuis kan blijven, is er door diverse instanties naar een oplossing gezocht om mij ergens op te vangen. Onder meer de huisarts zocht mee", vertelt Wil. "Wij worden echter van het kastje naar de muur gestuurd. Als inwoner van Dommelen heb ik toch het recht om in noodgeval ergens opgenomen te worden? Wij hebben CZ, de WMO en ZuidZorg om raad gevraagd. Er is nergens plaats. Dat kan toch niet."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden