Een groot deel van de cast van Friends in MoNUments-Parels, juwelen en goud. Foto: Jurgen van Hoof
Een groot deel van de cast van Friends in MoNUments-Parels, juwelen en goud. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Nieuwe editie Friends in MoNUments

Willem-Jan Schampers

Concert 'Parels, juwelen en goud'

Marnix, een ietwat uitgerangeerde levensliedartiest uit Tessenderlo, vormt de rode draad van de nieuwe concertreeks van harmonie De Dommelecho. De tweede editie van 'Friends in MoNUments' heeft als titel 'Parels, juwelen en goud'. En laat dit nu net de grootste hit van Marnix zijn geweest. Het heeft echter nogal wat voeten in aarde voordat de Vlaming zijn lied écht ten gehore kan brengen. En hij is niet de enige die - muzikaal ondersteund door het Groot Orkest van De Dommelecho - op het podium van theater De Hofnar verschijnt. Dus gaat dit zien! Op 21, 22, 23 en 24 november 2019.

VALKENSWAARD - Volgens Jan Dijkstra, een van de bedenkers en drijvende krachten achter 'Friends', is het nieuwe thema spontaan ontstaan. "We zaten wat te filosoferen en een gaandeweg kwam dit op ons pad. Parels, juwelen en goud moet je zowel letterlijk als figuurlijk zien. En van daaruit konden we putten uit een groot aantal nummers, waarbij de artiesten letterlijk en figuurlijk kunnen glimmen."

Gewoontegetrouw begroet De Dommelecho weer een diversiteit aan gastmuzikanten en zangers en zangeressen. Oudgedienden, maar ook nieuwe, talentvolle vocalisten van het Were Di Songfestival. Na het bombastische La Gazza Ladra ('De stelende ekster') van Gioachino Rossini, is zangeres Monique van Gestel de eerste soliste. Zij zingt 'Diamonds are forever' uit de gelijknamige James Bond-film. Hierna is het de beurt aan Sabien Daris (SG Were Di) met 'Fields of Gold'. Uiteraard speelt de harmonie ook enkele instrumentale stukken, voordat onder meer Camus ('Gold' van Spandau Ballet) en Jacques van Gerven ('A golden ticket' uit Willy Wonka And The Chocolate Factory) zijn te horen.

Maar er is nog véél meer! Hessel Engelsman en de slagwerkers van de Keienkraokers uit Waalre brengen 'Tusk' van Fleetwood Mac en accordeonist Paul Brugel neemt de zaal mee in een gezellige polka. Michael Penders zingt 'Anne' (spreekwoordelijk pareltje) van Herman van Veen en Tamara Blommaerts laat, samen met het opstaporkest van De Dommelecho, weten: 'I think I'm gonna marry you' (Bruno Mars). Moeder en dochter Ingrid en Florien Vinkoert zingen 'Je Vole' (Michel Sardou/Louane) en Rob van Daal staat op de planken met 'Perfect' van Ed Sheeran. Bijzonder is ook het optreden van Coen van Och met zijn kleindochter Juul. Zij zingen, samen met Camus, de hit van Scott Fitzerald en Yvonne Keeley ('If I had words")

Camus heeft sowieso een uitgebreide rol tijdens deze 'Friends'. Het koor is immers ook te horen bij 'After the Goldrush' (samen met de vrouwen van De Dommelecho), 'Parels van de Jordaan' (samen met Edwin Wolterink en Gerrit Dijkhof) en 'I don't care' (Michael Penders als Elton John). Tussendoor zet Esther Umwamikazi (SG Were Di) de zaal op stelten met haar versie van 'My Mama Land' van Yvonne Chaka Chaka. Daarnaast ook nog Lenneke Brussé ('Material Girl' van Madonna) en Jolande Janssen ('November' van Rowwen Heze in Brabants dialect). Later meer...

Meer berichten