Archieffoto.
Archieffoto.

Streep door de Omloop in 2019

Geen koers in Valkenswaard

De Omloop van Valkenswaard, vorig jaar de enige klassieker in Nederland voor renners onder 23 jaar, krijgt dit jaar geen vervolg. "De politie verleent geen medewerking en dus zet het organisatiecomité een kruis over de editie van 2019."

Valkenswaard - Reeds in een vroeg stadium heeft de organisatie gesproken met de burgemeester en de wethouder van sport in Valkenswaard. De wielerwedstrijd bleek opnieuw prima te passen in het evenementenbeleid van de gemeente en er werd ondersteuning beloofd. "Vol goede moed ging de organisatie dan ook verder met de voorbereidingen, maar het uitblijven van politiebegeleiding gooit roet in het eten." De veiligheid van renners, volgers en vrijwilligers kan niet gegarandeerd worden. Ook het inkorten van het wedstrijdprogramma, om de personele druk op de motorbegeleiding te verminderen, mocht niet baten. "Hiermee is de nationale wielerkalender beroofd van een van de meest spraakmakende klassiekers. De internationale wedstrijdjury van de KNWU loofde vorig jaar het karakter van de wedstrijd en sprak over een klassieker met veel potentie."

Maar: "Zoals een wielrenner na een valpartij direct weer op de fiets stapt, zijn wij alweer druk bezig met het verkennen van de mogelijkheden voor editie 2020."

Meer berichten