Wilt u doneren of steunen? Mail marleenvanbeek@telfort.nl.
Wilt u doneren of steunen? Mail marleenvanbeek@telfort.nl. (Foto: )

Marleen uit Dommelen loopt Roparun tegen kanker

Roparun is een loopevenement van meer dan vijfhonderd kilometer. Teams leveren een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. 'Ropa' staat voor Rotterdam-Parijs: de route van de eerste jaren. Tegenwoordig loopt men van Parijs én Hamburg naar Rotterdam. Marleen van Beek uit Dommelen doet ook mee.

Dommelen - De Roparun is de afgelopen 27 jaar uitgegroeid tot een groot evenement. Dit jaar doet er 329 teams mee. In al die jaren werd meer dan 84 miljoen euro opgehaald. De opbrengst komt ten goede aan de niet-medische zorg bij mensen met kanker. De Roparun vindt plaats in het Pinksterweekend, met de start op zaterdag 8 juni in Parijs en Hamburg en de finish op maandag 10 juni op de Binnenrotte in Rotterdam.

Van Beek neemt dit jaar voor het zesde keer deel aan de Roprarun. Ze is teamcaptain van 'Team 065', dat haar roots heeft in Tilburg. Marleen legt uit dat een Roparun-team bestaat uit maximaal acht lopers, die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal vier fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Het Roparun-virus is toegeslagen bij familie Van Beek want ook haar man gaat voor de tweede keer mee. Dit jaar gaat zelfs dochter Aniek mee met het promotieteam.

Het doel is een sportieve prestatie te leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dat blijkt overigens ook uit het motto: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. "Het accent bij Roparun ligt op het verbeteren van de kwaliteit van leven van de kankerpatiënt", aldus Marleen. "Ook in onze omgeving wordt dankbaar gebruik gemaakt van de Stichting Roparun." Zo krijgt de Stichting Wensambulance Brabant een financiële ondersteuning van 122.000 euro voor vier elektrische brancard-bedieningen. Daarnaast zijn er nog 92 andere goede doelen die dit jaar financieel gesteund worden door de Roparun. Om geld in te zamelen worden tal van acties georganiseerd. Op 26 april organiseert Team065 een Beerpongchallenge met loterij in Cafe De Bommel in Dommelen, op 19 mei is er een XL Power Walk in Valkenswaard. Aanmelden kan via team065@outlook.com.
Gevraagd naar het waarom van haar inzet, geeft Marleen van Beek aan dat wanneer je om je heen kijkt je zoveel ellende ziet, door de ziekte kanker veroorzaakt, je eigenlijk niet de andere kant uit kunt kijken. "Daarom wil ik mijn steentje bijdragen."

Meer berichten