In 2014 werd Lenaers gekozen als lid van het Europees Parlement, waar hij deel uitmaakt van de fractie van de Europese Volkspartij.
In 2014 werd Lenaers gekozen als lid van het Europees Parlement, waar hij deel uitmaakt van de fractie van de Europese Volkspartij. (Foto: )

Lid Europees Parlement komt vertellen in Valkenswaard

De lokale CDA-afdeling heeft op woensdag 10 april haar algemene ledenvergadering in zaal Lugano. Na afloop van het ledengedeelte houdt Jeroen Lenaers om 21.00 uur een inleiding op de komende verkiezingen van het Europarlement.

Valkenswaard - Deze verkiezingen zijn op donderdag 23 mei. Lenaers (1984) komt uit Stramproy en is op dit moment voor het CDA in Europa de woordvoerder voor migratie en sociale zaken. Hij maakt zich sterk voor de evenredige verdeling van vluchtelingen over de lidstaten en de aanpak van mensensmokkelaars. Op de kandidatenlijst van donderdag 23 mei staat hij op 2.

Brussel

Jeroen Lenaers spreekt zich bij elke gelegenheid ook uit voor 'Single Seat', dat wil zeggen het streven om op één plek te vergaderen: Brussel. Lenaers, die onlangs in het huwelijk trad, is echt een grensbewoner. Als geen ander is hij zich ervan bewust hoe belangrijk Europa is voor grensbewoners en de lastige onderwerpen van een grensregio. Onderwerpen als De Groote Heide en grensoverschrijdend verkeer/vervoer zullen dan ook zeker aan de orde komen op 10 april. Dat geldt ook voor klimaatgerelateerde zaken. Zelf vindt Lenaers, met betrekking tot de gezondheidszorg, dat de problemen van patiënten in grensregio's aandacht vragen. Grensoverschrijdende gezondheidszorg moet beter geregeld worden. Maar ook andere grensproblemen moeten afdoende geregeld worden.

'EU belangrijk voor bewoners grensregio'

"Denk aan grensarbeiders, aan de coördinatie voor sociale zekerheid en belastingen, de erkenning van diploma's en opleidingen over grenzen heen en problemen waar MKB'ers tegenaan lopen wanneer ze over grenzen heen hun diensten aan willen bieden."

Draagvlak

Het draagvlak voor de EU in Nederland lijkt wat af te nemen, toch worden belangrijke beslissingen door het parlement genomen. Ook over het CDA-programma in Europa zal Jeroen Lenaers uitweiden. Alle inwoners van Valkenswaard en de omgeving zijn welkom op 10 april. "Ongetwijfeld komen ze met vragen, waarop Jeroen Lenaers in zal gaan. Belangstellenden, met welke achtergrond dan ook, zijn om 21.00 uur welkom in zaal Lugano aan de Leenderweg."

Meer berichten