De Boxtelse DJ Sam Feldt is Ambassadeur van de Vrede en komt naar het Brabants Bevrijdingsfestival in Den Bosch. Foto: Ben Houdijk.
De Boxtelse DJ Sam Feldt is Ambassadeur van de Vrede en komt naar het Brabants Bevrijdingsfestival in Den Bosch. Foto: Ben Houdijk. (Foto: Ben Houdijk)

Ambassadeurs van de Vrijheid 2019

Redactie

Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. Op zondag 5 mei zijn ze - dankzij de inzet van helikopters van Defensie - te zien op de 14 Bevrijdingsfestivals. Samen met ruim 1 miljoen bezoekers op de festivals vieren de ambassadeurs de vrijheid. De Boxtelse DJ en producer Sam Feldt is te zien op Bevrijdingsfestival Brabant in 's-Hertogenbosch.

BRABANT - Sam Feldt is de Ambassadeur van de Vrijheid die naar Bevrijdingsfestival Brabant komt: "Op 5 mei wil ik natuurlijk gewoon goede, lekkere shows geven, maar hopelijk komt de boodschap achter deze datum ook over bij het publiek: we mogen blij zijn dat we zonder onderdrukking zijn opgegroeid."
Maan benadrukt: "Ik ben een van de laatste generaties die nog mensen uit de Tweede Wereldoorlog in levenden lijve hebben meegemaakt. Ik heb nog opa's en oma's die mij verhalen vertelden en die ik weer door kan geven aan een nieuwe generatie."
Ook Kraantje Pappies grootouders hebben de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Zijn Rotterdamse opa vertelde hem over de Hongerwinter. "Hij ondernam voedseltochten voor zijn gezin met andere mannen uit de straat naar boeren ver buiten de stad."

Sam Feldt

Met de bekendmaking van Sam Feldt, die 25 jaar geleden in Boxtel werd geboren als Sammy Renders, trapt Bevrijdingsfestival Brabant officieel af. "We zijn trots de Brabantse Sam Feldt op 5 mei te mogen verwelkomen in 's-Hertogenbosch".
Achter de schermen wordt ondertussen druk en hard gewerkt aan een spetterend programma. De organisatie van Bevrijdingsfestival Brabant verwacht donderdag 7 maart overigens een groot gedeelte van het programma bekend te maken.

Documentaires

Voorafgaand aan Bevrijdingsdag onderzoeken de ambassadeurs samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei verhalen over vrijheid en onvrijheid. Sam bracht tijdens zijn tour in Johannesburg, Zuid- Afrika, een bezoek aan de townships en hij sprak met bewoners over racisme, uitsluiting en apartheid.
Het verhaal van Sam is vastgelegd in een documentaire en is te zien op de onderstaande website, waarop binnenkort ook de verhalen van al de andere ambassadeurs staan. Een absolute aanrader!

www.bevrijdingsfestivals.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden